USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.50 10.70

Керівники Луцька привітали зі святами учасників громадських організацій

3 Січня 2018 15:47
Керівники міста привітали з новорічними святами у часників ГО «Джерело життя» та «Повір у себе», інформують у відділі інформаційної політики Луцької міської ради.

Сьогодні радник міського голови Ігор Поліщук та начальник управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Луцької міської ради Ліна Галан привітали з новорічними та різдвяними святами членів ГО Центр реабілітації осіб з інвалідністю «Джерело життя».



Ігор Поліщук побажав їм терпіння, багато позитивних вражень від проведеного разом часу, Божої ласки, подякував за роботу та вручив дітям і молодим людям солодкі подарунки.

Голова правління ВОМЦ «Джерело життя» Людмила Зелінська та її заступник Алла Антонюк розповіли, що Центр об’єднав молодь з обмеженими можливостями, яка тут може активно відпочити, навчатись, займатися мистецтвом (бісероплетінням, макраме, випалюванням, оригамі). Вони організували виставку-продаж виробів, а виручені кошти використали для придбання матеріалів для рукоділля.



Успішно тут працює й театральна студія. Молоді люди з інвалідністю виступали у Польщі, Німеччині, Білорусі. Брали участь у всеукраїнських театральних фестивалях. Ця організація функціонує вже понад 15 років і об’єднує 68 осіб, у яких виховуються діти чи особи з інвалідністю.

Принагідно вони розповіли й про свої проблеми і потреби. Ігор Поліщук запевнив, міська рада дозволить й надалі орендувати приміщення, яке вже декілька років використовує ГО «Джерело життя», а ще допоможе його відремонтувати. За словами Ігоря Поліщука, приблизно через півтора року буде відкрито Центр реінтеграції на вулиці Бенделіані, туди зможе переселитися і «Джерело життя». Цього року у міському бюджеті передбачено 2 мільйони гривень на його будівництво. Згодом буде цей проект ще дофінансовано. Для його потреб буде придбано й автомобіль, аби обслуговувати маломобільних людей.

Окрім того, представники міської влади привітали із новорічно-різдвяними святами членів громадської організації “Повір у себе”, що об’єднує батьків дітей із психофізичними розладами. Зустріч відбулася у нещодавно відремонтованому актовому залі навчально-реабілітаційного центру.



За словами голови правління ГО “Повір у себе” Інни Гачукової, організація була створена два з половиною роки тому, аби надавати допомогу батькам, чиї діти мають ті чи інші вади розвитку. На жаль, з кожним роком кількість таких дітей зростає, тому виникла необхідність створити осередок допомоги та взаємної підтримки. Зараз на обліку організації перебуває 22 дитини, які регулярно відвідують корекційні заняття. Чималу фінансову та організаційну підтримку надає місцева влада.



Із найщирішиим вітаннями з нагоди новорічно-різдвяних свят до присутніх звернувся радник міського голови Ігор Поліщук.

“Бажаю вам міцного здоров’я, терпіння та Божої ласки, гарного настрою та побільше позитиву у житті. Дякую за те, що ви об’єдналися у громадську організацію задля вирішення проблем, з якими доводиться стикатися. Нехай цей рік стане для усіх нас та нашого міста роком успіху, процвітання та нових досягнень. Сподіваюся, що у новому році у нас буде гарна та результативна співпраця”, - наголосив він.

Своєю чергою, Ігор Поліщук акцентував, що міська влада співпрацює із багатьма аналогічними організаціями міста Луцька, підтримуючи людей особливої долі, відтак побажання членів ГО “Повір у себе” неодмінно будуть враховані.

На знак вдячності за увагу та підтримку з боку міської влади Інна Гачукова вручила Ігорю Поліщуку символічний різдвяний сувенір.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus