USD 41.10 41.50
  • USD 41.10 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.55 10.75

Керівник цукрового заводу Галькевич позиватиметься до суду на мітингарів

23 Червня 2017 11:28
Голова спостереженої ради ВАТ «Гнідавський цукровий завод» Ярослав Галькевич обурений діями окремих політичних діячів, які маніпулюючи на темі неприємного запаху у Луцьку та вводячи людей в оману, намагаються заробити собі політичних бонусів.

Голова спостережної ради наголошує, що завжди готовий до діалогу з громадою, бо тільки разом вони зможуть знайти вихід з ситуації, однак з політиканами розмовляти не буде. Окрім того, Галькевич каже, що всі ці популістські заяви щодо сірчаної кислоти, хімічного виробництва і інші нісенітниці не відповідають дійсності, а лише підбурюють людей.

«На той час, коли мене обрали головою спостережної ради цукрового заводу, таких підприємств в Україні було більше двохсот, нині працює менше сорока. Я зробив все для того, аби на Волині такий завод залишився. У результаті багаторічної співпраці з іноземними кампаніями ми здійснили повну модернізацію цукрового заводу і він запрацював з новою силою. А це податки, сотні робочих місць», - переконує Ярослав Галькевич.
Галькевич запевняє, що «не такий страшний звір, як його малюють» і крім неприємного запаху, який відчували жителі прилеглих територій, жодної загрози здоров’ю людей не існує. Та й неприємний запах теж скоро відійде у небуття, зараз над цим працюють найкращі спеціалісти, а скиди на поля фільтрації – це явище тимчасове, адже невдовзі запрацює біогазова установка.

«Він (Дмитро Климук - ВН) підбурює людей, організовуючи мітинги, розповідає різні страшилки про сірчану кислоту, хімічне виробництво та ракові клітини, які зовсім не відповідають дійсності. Зрозуміло, що люди налякані. Більше того, цей молодий чоловік перейшов всі межі, звинувативши мене в тому, що нібито я вбивця, вбиваю українців. Аби відстояти своє чесне ім’я, я звернувся з відповідним позовом до суду про захист честі, гідності та ділової репутації й відшкодування моральної шкоди в сумі 1 мільйона гривень, які я зобов’язуюсь передати на благоустрій Луцька», - розповідає Ярослав Галькевич.


До речі, ВАТ «Гнідавський цукровий завод» – один з найбільших платників податків та одне з бюджетоутворюючих підприємств області. Потужності підприємства дозволяють переробляти 5 тисяч тонн буряків за добу. Свого часу саме завдяки заводу виник цілий район Луцька.

Петро Сосницький
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Лучанка Показати IP 23 Червня 2017 11:53
А чому тільки 1 млн.? Такі страждання-такі страждання - дорогого варті!
Петро Показати IP 23 Червня 2017 12:03
Другими словами:" На кого батон кришите? Всі знають ХТО монополістом по цукру в Україні"!
Імя до Петро Показати IP 23 Червня 2017 12:23
Хто?)
Богдан Показати IP 23 Червня 2017 12:55
А хто відповість за забруднення навколишнього середовища і той сморід, що вже довший час тероризує сотні тисяч людей? Нагадайте, чи біоетанол почав роботу із всіма передбаченими технологією очисними спорудами? Чи були всі дозволи на початок роботи і яка ст. ККУ передбачає відповідальність за це? Зараз, як кожен лучанин подасть до суду за той сморід, то про "мільйон за честь" більше не йтиметься. Завод - то добре. Але позиція власника дивує.
віто до Богдан Показати IP 23 Червня 2017 13:38
будеш першим, хто подасть позов, чи твоя "хата з краю"?
Адекват Показати IP 23 Червня 2017 12:56
Та правий в принципі директор. Одні розмови навколо і смердить конкретно. Ким і які аналізи були зроблені, де їх результати? Що саме дає сморід не з слів чиїхось, а згідно аналізів, які є докази окрім смороду? І дихати ми будемо цією гидотою до того часу поки людей будуть виводити депутати, а не будуть задіяні реальні служби які мають за це відповідати та усувати наслідки.
скептик до Адекват Показати IP 23 Червня 2017 13:35
щодо викидів у атмосферу заводом Біо-пек сірчаної кислоти є аналізи , зроблені інспекцією з охорони навколишнього середовища, що на даний час є предметом розгляду у суді позову інспекції до заводу. перед тим як корчити з себе ображеного, пану галькевичу варто було б пояснити людям декілька речей: 1. хто дав дозвіл на викид фекальних відходів та відходів біоетанольного виробництва на поля фільтрації, які для цього не призначені ? 2. хто дав дозвіл на запуск біоетанольного виробництва у санітарній зоні ? і нарешті, перед тим як пускати бульки, варто було б поцікавитись який порядок проведення мітингів в Україні та чиєю власністю є територія , на якій проведено мітинг.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus