USD 41.00 41.35
  • USD 41.00 41.35
  • EUR 41.25 41.55
  • PLN 10.55 10.70

Католицьку монахиню Матір Терезу оголосили святою

4 Вересня 2016 15:29
Матір Терезу – католицьку монахиню, яка прославилась організацією медичної допомоги індійським бідним – у неділю, 4 вересня, віднесли до сонму святих.

Церемонію на площі святого Петра у Римі очолював папа Франциск, який проголосив матір Терезу святою, - інформує ББС Україна.

Десятки тисяч віруючих заполонили площу Святого Петра під час церемонії канонізації.

За повідомленням РадіоСвобода, в урочистостях взяли участь близько 100 тисяч людей. На заході присутні офіційні делегації з понад 20 країн світу.

«Нехай ця невтомна працівниця милосердя допоможе нам дедалі краще зрозуміти, що єдиним критерієм нашого діяння є безкорислива любов, вільна від будь-якої ідеології та будь-яких обумовлень, яку виливаємо на всіх, не залежно від мови, культури, раси чи релігії», – цитує промову понтифіка «Радіо Ватикану».
У переддень канонізації на сторінці у Twitter папи Римського Франциска з’явилося повідомлення: «Давайте наслідувати матір Терезу, яка зробила справу милосердя провідником свого життя і шляхом до святості».

Місіонерка, яка отримала Нобелівську премію миру, народилася у сім'ї албанців в районі, який зараз є територією Македонії.

Більшу частину життя монахиня прожила в Індії, де допомагала нужденним.

Вона померла 1997 року у віці 87 років. В 2003 році папа Іван-Павло II провів перший етап її канонізації - беатифікацію.

Ватикан визнав два зцілення, які нібито стались завдяки її молитвам.

Як пишуть Українські новини, серед присутніх на церемонії був і бразилець Марсиліу Хаддад Андріну, який отримав зцілення від смертельного запалення головного мозку завдяки молитві його дружини до Матері Терези.

Про те, що католицька черниця в вересні буде визнана Римо-католицькою церквою святой стало відомо в грудні минулого року. Тоді понтифік підписав всі необхідні папери і схвалив декрет, який визнає, що Мати Тереза робила чудеса.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus