USD 41.15 41.46
  • USD 41.15 41.46
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.35 10.48

Капремонти дворів «під ключ» тривають у чотирьох районах Луцька

13 Червня 2019 19:07
У Луцьку тривають активні роботи по капітальному ремонту дворових територій, які охоплюють все більше районів міста. У дворах, де від початку заснування не ремонтувалися дороги, тепер облаштовується нове дорожнє покриття і здійснюється низка комплексних робіт з благоустрою.

Перевірили якість виконання ремонтів перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад, радник Луцького міського голови Ігор Поліщук, начальник відділу Департаменту ЖКГ Богдан Козел.

У дворі на вул. Львівська, 63, 63а місцеві мешканці схвально оцінили роботу підрядників, подякувавши за ремонт, на який чекали багато років, адже раніше у цьому дворі через ями та калюжі важко було й пройти. Зараз тут викладається якісна тротуарна бруківка, облаштовані зручні пониження та заїзди, передбачено ремонт і розширення проїжджої частини, збільшення паркомісць та встановлення дитячих майданчиків. Також восени передбачено кронування дерев на прохання місцевих жителів.

Добігає завершення поточний ремонт вулиці Прогресу. Здійснено повну заміну дорожнього і тротуарного покриття, бруківка утрамбовується, територія отримує затишний і доглянутий вигляд.

На історичній вулиці Пушкіна у Луцьку триває капітальний ремонт зі збереженням старовинної плитки Трилінського. Вага однієї такої плитки – близько 40 кг. Виконавці робіт оббивають від бетону кожну плитку, а потім викладають її з максимальним ущільненням. На тротуарах викладається сучасна бруківка, у той час як «Трилінка» вкриватиме проїжджу частину. При цьому вулиця буде комфортною і для пішоходів, і для руху транспорту.

«Кожну плитку на цій вулиці оббивають вручну, для того, щоб вони максимально зістиковувалися між собою, – розповів Ігор Поліщук. – Це забезпечує гарний вигляд і зручність для пішоходів. Хоча вулиця має невелику протяжність, але роботи здійснюються дуже делікатно. В минулому вулиця була майже зруйнована, а ця історична плитка потребує дуже обережного підходу. Ми вимагаємо найвищої якості роботи, але результат вартий докладених зусиль».

Швидко і якісно здійснюються капітальні ремонтні роботи у дворі на вул. Привокзальній, 1, 3. Тут вже викладено бруківкою прибудинкові території й проїжджу частину не лише у дворі, але і в районі мосту. Передбачено необхідні схили для стікання дощової води, здійснено низку робіт з розширення території та її облаштуванню відповідно до проекту, який раніше був затверджений за участю місцевих мешканців.

Капремонт продовжиться і біля будинків по вул. Привокзальній, 5, 7 та президента Грушевського, 26. Також під час інспектування дворів посадовці обговорили з директором школи ремонт пришкільної території, що знаходиться поруч із зазначеними дворами.

«Ми вже приступили до ремонту тих районів Луцька, які в минулому люди називали забутими Богом, – зауважив Григорій Недопад. – Ремонт прибудинкових територій тут вівся лише при будівництві цих будинків, і з того часу про ці двори не згадували. Ми виправляємо цю ситуацію і сьогодні вже бачимо результат на частині території. Досить швидко викладена бруківка, люди задоволені, в пішохідній зоні від мосту встановлена і тактильна плитка, щоб попередити про перехід на проїжджу частину. Знову ж надаємо перевагу бруківці у ремонті цього двору, щоб зберегти доступ до підземних мереж і при цьому не зашкодити зовнішньому вигляду двору. Окрім викладання бруківки, тут також передбачено встановлення сучасного освітлення, дитячого майданчика, сміттєвих зон, розширення парковки й ряд робіт, які передбачені ремонтом «під ключ».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучани просять! Показати IP 13 Червня 2019 21:01
А двори по вул. Потебні, 46...???? З 1969 року ніколи нічого не робилось!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus