USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Із лучанами поділилися Вифлеємським вогнем миру. ФОТО

5 Січня 2012 17:38
Луцькі пластуни напередодні Різдва Христового передали громаді обласного центру Вифлеємський вогонь миру. Відбулося це на Театральному майдані міста 5 грудня.
Участь в урочистій передачі священного вогню взяли місцеві скаути, охочі лучани, а також представники духовенства й міської влади.
Священики привітали усіх з прийдешніми святами, а також нагадали, як важливо хоча б у дні Різдва Христового й інших найбільших релігійних свят не почуватися самотніми.
«Завтра ніч – особлива. Пам’ятаймо за тих, хто є одинокі. Бо так само Матір Божа, Святий Йосип і дитя Ісус Христос були одинокими у тому вертепі», ‒ зауважив священик з Луцького монастиря Святого Василія Великого УГКЦ Захарій.
Він також закликав громаду: «Несіть те світло, не дивіться, яка погода. Зима може бути в серці, а може бути дуже гаряче». Погода, власне, не надто сприяла пластунам. Вогонь не згасав лише в головній лампаді, у менших доводилося запалювати його знову і знову.
Від міської влади й депутатського корпусу міськради учасників дійства привітав секретар міської ради Григорій Пустовіт. Він зауважив, що «Вифлеємський вогонь кожному з нас дає надію. Надію на те, що завтрашній день буде кращим, на те, що завтра ми реалізуємо себе… Дуже символічно, що цей вогонь у Луцьк привезли нам пластуни, що саме вони започаткували цю традицію. Молоді люди, які розвиваються морально і духовно. Це вселяє надію в нас – старше покоління…»
Голова осередку «Пласту» на Волині Олеся Божко нагадала лучанам про те, що Вифлеємський вогонь цими днями скаути передають у лікарні, школи-інтернати, інші місця, де люди перебувають далеко від своїх домівок.
Після вітальних слів пластуни запросили всіх охочих взяти свічки і запалити їх від лампадок з Вифлеємським вогнем миру. Тим часом молоді скаути співали різдвяні пісні.







Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus