USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

З довоєнної «руїни» діти перейдуть у нову школу. ВІДЕО

28 Квітня 2012 17:45
Наступний навчальний рік учні початкової школи села Марковичі Локачинського району Волині зустрінуть у новому приміщенні, відкриття якого заплановане на кінець травня.
Відкриття нової школи для місцевих жителів – подія номер один, - повідомляє Волинська ОДТРК.
Раніше без болю спостерігати за тим, в яких умовах навчалися діти, було просто не можливо: протікали стелі, користувалися пічним опаленням.
Секретар сільради Валентина Михальчук каже: «Вкрай потрібне, можна навіть так сказати. Тому що діюча школа, де зараз в нас навчаються діти – з 38-го року. То самі розумієте, які там можуть бути умови для навчання і виховання дітей: протікають стелі, пічне опалення».
Економлячи державні кошти, школу прибудували до дитячого дошкільного закладу. У добудованому приміщенні: чотири класи, їдальня, санітарний блок. Загальна площа – близько двохсот квадратних метрів. Класні кімнати уже вмебльовані.
«Забезпечено в технічному плані дані класні кімнати, придбані комп’ютери, домашній кінотеатр», - розповів заступник голови Локачинської РДА Михайло Скопюк.
Чимало робіт зроблено і з благоустрою навколишньої території, є ігровий та спортивний майданчики. Встановлено сучасну систему обігріву приміщень на твердому паливі. Зимової пори дітям мерзнути не доведеться.
Із нового навчального року у новому приміщенні початкової школи навчатиметься 15 дітей. У селі відзначається приріст населення, тому у перспективі за ці новенькі парти сяде ще більше учнів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
хабібулін Показати IP 28 Квітня 2012 22:11
Каму спасіба нада сказать?---Дядє борі клімчуку

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus