USD 41.55 41.85
  • USD 41.55 41.85
  • EUR 41.65 41.95
  • PLN 10.62 10.85

Юні ударники та духовики змагалися за першість. ФОТО

14 Березня 2013 08:08
Учасники музичних закладів Луцька та Волинської області з’їхалися на III тур обласного конкурсу виконавців на духових та ударних інструментах імені Анатолія Тиможинського.

Захід відбувся у Волинському училищі культури й мистецтв Ігоря Стравінського 13 березня.

Молоді ударники та духовики з Луцька, Ківерець, Рожищ, Нововолинська, Любомля, Ковеля, Камінь-Каширська, Володимир-Волинська та інших населених пунктів області виконували всесвітньовідомі композиції та змагалися за право називатися найкращими солістами й музикантами.







Учасники змагалися у двох вікових категоріях з відповідним навантаженням: труба, валторна, тромбон та ударні інструменти звучали у виконанні першої вікової категорії (до 11 років). Учасники ж другої вікової категорії грали на інструментах, що й попередні, однак у програмі «старшин» з’явився музичний інструмент туба та сольні партії тенорів та баритонів.

Старійшина духового відділу Волинського училища культури і мистецтв, голова журі Станіслав Кучер розповів, що конкурс виконавців на духових та ударних інструментах проводився серед студентів-духовиків училища через рік, однак після смерті Анатолія Тиможинського конкурс став іменним та обласним.

За його словами, у конкурсі завжди приймали участь максимум 30-40 чоловік, проте цьогоріч виступило близько 90 юних волинян та волинянок.

«Порівняно із минулими роками учні грають значно краще. Якщо раніше вони грали не дуже, змазували ноти, щось забували, то зараз всі грають грамотно і рівно. Єдине, в одного кращий звук чи ритм, а в іншого трохи слабший. Мені особисто дуже сподобався конкурс 2013 року, в тому числі успішне виконання юних музикантів,» − зазначив Станіслав Кучер.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus