USD 41.00 41.40
  • USD 41.00 41.40
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.35 10.48

Історія бійця з Волині, який відвоював та став волонтером

20 Липня 2015 10:25
Мешканець Ківерцівщини Артур Завальний на псевдо «Мисливець» воював на сході з серпня минулого по січень цого року, – повідомляють наш колеги з «Громадське. Волинь».

У складі Добровольчого українського корпусу боронив селище Піски і Донецький аеропорт від загарбників. А нині чоловік, який, до слова, був снайпером, пішов у волонтерство. Очолює Спілку учасників АТО і волонтерів Ківерцівщини. Тепер їздить на схід з передачами для солдатів.

Так, під час нещодавньої поїздки, волонтерам вдалося зібрати допомогу військам як ЗСУ, так і добровольчим батальйонам: ДУКу, 24-ій бригаді, 14-ій, 130-му окремому розвідбату та «Айдару».

Небайдужих підтримала обласна спілка учасників АТО та волонтерів, спілка воїнів-афганців, підприємці Шумський, Дейна, Барабаш, громада села Цумань, Тростянець, Озеро, Завітне.

На схід завезли GPSи, прилади нічного бачення, продукти харчування.

Артур Завальнийзазначає, що у кожного підрозділу– свої нюанси та проблеми. Наприклад, танковий батальйон 14-ої бригади не має палаток, хоча він постійно змінює дислокацію.

Армійських палаток е вистачає, до того ж вони дуже великі, тому хлопці були б вдячні, якби небайдужі передали їм звичайні, менші – розміром, як на 3 чоловіка, – якраз на танковий екіпаж, який складається саме з такої кількості людей.

В підрозділі 130-го окремого розвідбату немає тепловізорів. «Це неприпустимо, у розвідку хлопці ідуть «сліпими». Звичайно, вони намагаютьсяповернутися до ночі додому, але як станеться – невідомо, бо ж вони виходять за лінію фронту.

«Якби не допомагали прості люди, агресори були на бузі. Це війна, яка переходить у статус народної», – підсумував боєць.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus