USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Як живуть за кордоном українські всиновлені діти. ВІДЕО

8 Квітня 2013 10:14
Уперше в історії у США перевірили як живуть усиновлені американцями українські діти.

Хаос із звітуванням батьків домовилися припинити за допомогою законодавчих змін. Україні, зокрема, треба затвердити Гаазьку конвенцію, яка дасть змогу і Києву, і Вашингтону суворо відстежувати сім'ї всиновлених.

Нині із тисяч українських дітей з новими іноземними батьками відома доля менше половини, — йдеться в сюжеті «ТСН-Тижня».

Поки що відомо про те, що за останні роки одна дитина загинула, 9 повернули у більшості випадків через конфлікти в новій сім'ї. Але великим позитивом іноземного всиновлення є реабілітація українських дітей із тяжкими недугами. Ті, кому в Україні не те, що вчитися, а вижити не завжди є шанс, у США гарно вчаться, долають хвороби і вже звідти з-за кордону люблять свою країну.

Кожна друга дитина усиновлена іноземцями з України потрапляє до США. Це майже 500 дітей щороку. Водночас слід такої дитини після перетином кордону губиться і сьогодні про долю майже третини усиновлених американськими родинами дітей Україна нічого не знає. Немає інформації навіть про смерть. Наприклад, так трапилось із донецьким сиротою Андрієм, нині відомим усьому світу як Ендрю Батлер. 14-річного усиновленого підлітка ненавмисно застрелив його ж прийомний батько. Таким чином син і тато вчились стріляти.

Україна ж вперше в своїй історії провела ретельну перевірку американського життя діток з українським паспортом, який у них є до повноліття.

90 % українських усиновлених сиріт у США отримали прекрасні родини. Хворим дітям тут дають шанс на життя. Кожна четверта українська дитина, яка усиновлена американцями, має важку недугу. В Україні шансу на родину ці діти майже не мають. Лише торік американські батьки усиновили 57 діток із синдромом Дауна. У них навіть є спеціальні вихователі, які у новій країні допомагають нашим сиротам вирости повноцінними людьми.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus