USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Як шахраї дурять лучан. ВІДЕО

22 Серпня 2012 16:36
Найпопулярнішим серед шахраїв є метод обману літніх людей, які чимало часу проводять у квартирах. Зловмисники готуються заздалегідь ‒ мають свій сценарій.

Про це повідомляє ВОДТРК.

Загалом можна виділити декілька способів у сценаріях зловмисників.

Варіант перший: приходять ніби працівники соцслужб і пропонують замінити купюри старого зразка на нібито перевипущені.

«Видивляються місце зберігання грошей, потім скоюють крадіжки. Або ж замінюють купюри на фальшиві», ‒ розповів Олег Горайчук, оперуповноважений управління карного розшуку УМВС у Волинській області.
Другий варіант: послуги електрика, які «влітають» у чималу суму. Аргумент. Що у вас проблеми з вуст нібито фахівця звучить переконливо.

Третій улюблений спосіб шахраїв підзаробити: застосовують його переважно на авторинку або ж поблизу пункту обміну валют.
«Вираховують особу, яка має значну суму грошей. Перед тим, як жертва іде, викидають наповнений купюрами гаманець. У цей час шахрай підходить до жертви і каже, що знайшов гроші. Мовляв, давай поділимося. Під час перерахунку грошей підходить третя людина і каже, що знайдені кошти ‒ її. Починають рахувати по-новому. Одного із учасників афери шиють у дурні», ‒ розповідає Горайчук.

Четвертий спосіб: в обмін на життя вимагають гроші.

«Найчастіше телефонують уночі, називаються або журналістами, або працівниками міліції і кажуть, що дитину затримали і потрібно перерахувати певну кількість коштів або на банківський разунок, або на картку, або на рахунок мобільного телефону. Перш за все, що потрібно робити, ‒ не втрачати здорового глузду. Треба розпитати деталі про близьку людину, адже є деталі, які шахраї не знають », ‒ зазначила психолог Оксана Ойортишева.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Карась Мудрило Показати IP 23 Серпня 2012 06:08
"Варіант перший: приходять ніби працівники соцслужб..." - это ещё детский сад. По-взрослому наводчиками и соучастниками есть некоторые реальные представители закона, медицины и пр. официальные лица, желающие на квартиру "развести" вас... Да и на прочие имущественные права. Будьте бдительны!
РВК Показати IP 23 Серпня 2012 11:49
Бажано було-б включити в перелік і новомодну аферу з використанням оголошення про продаж товарів, банківської карти і послуги Привата "Екстренні гроші" - зняття грошей з картки клієнта без оної. Тут є наприклад: http://board.lutsk.ua/topic/116122-kidalovo-z-kartkami-privata--ne-tlki-budte-u/page__p__1052647337__hl__%D1%88%D0%B0%D1%85%D1%80%D0%B0%D1%97__fromsearch__1#entry1052647337

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus