USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.55 10.75

Громада села Любитів відроджує національні традиції

29 Серпня 2017 15:24
Днями в Любитові, що на Ковельщині, відбулося свято – День села. Найдавнішу згадку про цей населений пункт було знайдено в описі про Замок Любарта, датованому 1545 роком. Та з контексту зрозуміло, що село існувало задовго до цієї дати. Свого часу тут на озері любила відпочивати Леся Українка, сім’я якої тривалий час мешкала в сусідньому селі Колодяжному.

Сьогодні громада Любитова нараховує майже 1500 жителів, які пишаються рідним селом, намагаються зробити його сучасним і квітучим. Гарне свято, яке зібрало всіх односельців, укотре підтвердило це прагнення. Привітати громаду зі святом прибули представники влади, громадських організацій, почесні гості.

Про це повідомляє прес-служба Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

З вітальним словом під час урочистостей до присутніх звернулися голова

фракції «УКРОП» у Ковельській міській раді Ігор Пініс, керівник районного осередку політичної партії «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» Олександр Кашик та депутат райради від УКРОПу Тарас Оніжук.
– Майбутнє України – це спроможні та заможні громади, здорова й патріотично вихована молодь, взаєморозуміння та повага між людьми. І тільки разом, підтримуючи та допомагаючи одне одному, ми зможемо розбудувати нову країну, зберегти нашу державу, – зазначив Ігор Пініс.

Під час свята були задіяні й дітки, які активно долучилися до конкурсу дитячого малюнку на тему «Майбутнє України». Кольорами веселки на центральні вулиці села вони малювали свої мрії, зобразили квітучу Україну, її символи. А за старанність усі учасники отримали гарні й цінні подарунки від Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». Маленьких жителів Любитова на святі розважав веселий клоун, який демонстрував загадкові фокуси, вигадував цікаві вікторини та розповідав смішинки.
Захоплення у всіх присутніх викликали й красені коні, на яких парубки проїхалися вулицями села з державним прапором. Поважні ж господарі та господині на свято прибували на підводах, заквітчаних соняшниками. А найспритніші змагалися у заїздах і стрибках на конях.
Численні співочі й танцювальні колективи розважали і демонстрували таланти й найкращі традиції української культури під час творчих виступів. Молодь показувала вміння під час спортивних змагань і веселих забав. А на завершення, як годиться, усіх учасників та гостей свята частували смачними національними стравами.
Свято вдалося, всі залишилися задоволеними й радісними, адже любитівці й справді мають чим пишатися – міцною і згуртованою громадою, що вміє добре працювати та гарно відпочивати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus