USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Гречки вистачає, а за цукрові буряки б'ють тривогу

12 Січня 2012 16:34
Роботу голів 9 райдержадміністрацій області через невиконання плану з виробництва цукрових буряків у 2011 в ОДА визнали незадовільною. Однак, вирішили на цей рік «планку» не підвищувати, а от зернових аграрії мають зібрати більше.

Про це йшлося під час наради з підготовки Зведеного плану розвитку агропромислового комплексу та сільських територій області на 2012 рік, що відбулася в управління агропромислового розвитку ОДА.

Цього року на Волині має побільшати посівних площ й збільшитися збір зернових майже на 38 тисяч тонн порівняно з 2011. Заплановано, що волинські аграрії повинні зібрати 786 тисяч тонн зернових і зернобобових культур. Тим часом у 2011 цей показник – майже 749 тисяч тонн.
Такі дані навів начальник відділу організації виробництва та маркетингу продукції рослинництва, технічної політики управління агропромислового розвитку ОДА Олександр Ромашковець.

Він зауважив, що показники на цей рік – реальні до виконання, але за умови, якщо сприятливими будуть погодні умови. Фахівець додав, що на Волині наразі немає проблем із озимими культурами. Нібито ті зійшли добре і є підстави сподіватися на добрі врожаї.

Ромашковець зауважив, що відповідно до Зведеного плану розвитку АПК, на рівні минулорічних залишили планові показники посівних площ гречки та цукрового буряка - 3 тисячі та 25 тисяч гектарів відповідно.

Щоправда, фахівець констатує, якщо з гречкою проблем немає, бо її торік посіяли на площі більшій від запланованої, то з цукровими буряками ситуація - дещо гірша. У 2011-му аграрії засіяли цією культурою лише майже 20 тисяч гектарів. Ромашковець зазначив, що роботу голів 9 райдержадміністрацій в цьому напрямку в ОДА визнали незадовільною.

Фахівець також нагадав, що в області є понад 104 тисячі гектарів облогуючої ріллі, приблизно половину якої можна використовувати. «Треба до 5-7% розширити площі, бажано під зернові» - додав Ромашковець.

Насамкінець він наголосив, що відповідно до Державної цільової програми «Зерно 2008-2015» у 2015 році українці мають зібрати 80 мільйонів тонн зерна, тоді як у 2011 було приблизно 54.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
я Показати IP 12 Січня 2012 17:59
Минулий рік, під погрозою увійти у немилість партії регіонів, голова адміністрації примусово заставляла сіяти цукровий буряк школи району, а цього року вже буде заставляти сіяти зернові.Скоро комбайни та трактори вже будуть по школах впроваджувати. А де ту землю школі взяти, якщо шкільна земля вже давно прихватизована директорами або їхніми родичами.Треба було літом Жанні проїхатися та подивитися які ліси росли по тих буряках і який урожай було зібрано. Якби не цукрові буряки які посіяли люди, то школи не мали б нічого, а так люди здавали буряки, а писали що це будь-то здала школа. Кому така показуха потрібна. Хіба що Жанні перед Башкаленком.
Ната Показати IP 12 Січня 2012 22:49
Ждем подорожчання цукру.
СССР Показати IP 13 Січня 2012 10:11
Сколько живу а методы управления Сельским хозяйством ничуть не меняются. Сидят на Перемоги, 14 и рассказывают крестьянам что, где и когда сеять и садить. Земля то частная, предприятия частные, а руководители агропромышленных органов мыслят по-советски... Не учите жить, а лучше помогите им материально...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus