USD 41.30 41.70
  • USD 41.30 41.70
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.60 10.80

Головний освітянин області закликає «не бігати за дешевизною». ФОТО

18 Листопада 2013 14:17
Понад 13 мільйонів гривень використали з обласного бюджету на оздоровлення волинських школярів, утім серед батьків та дітей є і невдоволені відпочинком.

Про це стало відомо під час засідання обласної міжвідомчої комісії з питань організації і проведення оздоровлення та відпочинку дітей за участю заступника голови облдержадміністрації Олександра Курилюка.



Протягом літнього періоду міськвиконкомами та райдержадміністраціями області організували роботу 598 таборів з денним перебуванням, у яких оздоровилося понад 51 тисяча осіб, 2 наметові містечка – на 161 особу, 12 таборів праці та відпочинку – на 824 особи.

Загалом же протягом року функціонувало 637 таборів відпочинку, де відпочивало понад 53 тисячі дітей, а це майже на 3 тисячі вихованців більше, ніж торік.

Зі слів начальника управління у справах сімʼї, молоді та спорту ОДА Галини Карнаухової, у першу чергу оздоровили тих дітей, які потребували особливої соціальної уваги та підтримки.



Як розповіла Галина Карнаухова, на організацію та проведення оздоровчої кампанії з обласного бюджету використали понад 13 мільйонів гривень, а з міських та районних бюджетів – понад 10 мільйонів гривень. Решту котів обіцяють використати до кінця року на оздоровлення дітей в санаторіях «Дачний» та «Згорани». Додатково кошти до бюджету надійшли через Міністерство агропромислової політики та продовольства України у сумі понад 24 тисячі гривень, а це дало можливість оздоровити додаткову кількість дітей.

Разом з тим, на відпочинок юних волинян пільгових категорій направляли у табори «Артек» та «Молода гвардія». Окрім відпочинку та оздоровлення, понад 40 тисяч підлітків активно залучали до екскурсійних поїздок та туристично-краєзнавчих походів.



Також триває санаторно-курортне лікування маленьких волинян, яких вважають постраждалими внаслідок Чорнобильської катастрофи. Загалом на Волинську область Міністерство соціальної політики України на 2013 рік виділило 7200 путівок, утім, це лише 44,2% від загальної потреби.

Як наголосила Галина Карнаухова, в окремих таборах оздоровлення відбулося неякісно – «прийшли, поїли, і пішли додому».

До слова, заступник голови Волинської обласної державної адміністрації Олександр Курилюк наголосив, що все-таки має чимало зауважень до обласного управління освіти та науки: «Якщо говорити про здоров’я, то це - одна з основних складових відпочинку. Будемо проводити зустрічі по фінансуванню заходів, тому хотілося б бачити ваші пропозиції на наступну оздоровчу компанію. Не завжди за цифрами стоять якісні речі, а невдоволення батьків та дітей відпочинком вказують на те, що ми, замовники послуг, не достатньо добре працюємо», - резюмував посадовець.

Начальник управління освіти і науки Волинської облдержадміністрації Олександр Хомич розповів, що однією із суттєвих проблем оздоровчих таборів є те, що «не вдається уникнути посередників по надходженню продуктів харчування».

«Проблема у тому, що ми бігаємо за дешевизною», - зазначив він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Мама Показати IP 18 Листопада 2013 16:48
Пришкільні табори у місті Луцьк- це добре. Є де на 14 днів дітей прилаштувати, але до оздоровлення вони немають ніякого діла. Виявляється, якщо дитину у такому таборі "оздоровив", то вже на санаторій, табір ...зась. Якось несправедливо.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus