USD 41.00 41.30
  • USD 41.00 41.30
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.30 10.50

Гірники Нововолинська виступили проти потенційного гендиректора

19 Травня 2016 15:34
Під ДП “Волиньвугілля” 19-го травня кілька десятків гірників провели акцію протесту, мета якої – недопущення на посаду генерального директора держпідприємства Михайла Борсука. Про це інформує БУГ.

Нагадаємо, 17-го травня гендиректор ДП “Волиньвугілля” Валентин Кисельов написав заяву на звільнення за власним бажанням, яку підписав міністр енергетики Ігор Насалик. Тепер можливим претендентом на цю посаду є Михайло Борсук, якого підтримує значна частина нововолинських шахтарів. Проте у плані визначення нового “генерала” думки гірників, як видно, розділилися.

19-го травня перша зміна “Бужанки” не спустилася в шахту, вугільники почали акцію протесту – вони проти призначення Борсука генеральним директором ДП “Волиньвугілля”. Працівники зібралися під держпідприємством вже о сьомій годині ранку та “прикрасили” вхідні двері установи плакатами.



Зі слів Богдана Макарчука, підтримати акцію прибули працівники 9-ої та 1-ої шахт. Він розповідає, що пан Борсук ділився планами щодо своєї майбутньої діяльності генерала, зокрема, він планує залишити директором “Бужанки” Танчева, а на шахту №9 призначити Гарбузюка.



“Терміново має бути на дві копальні один апарат управління. На «Бужанській» потрібно, щоб була власна переробка, тому що такі витрати за переробку непосильні ні одній шахті. Звичайно, цей хаос, який є зараз, недоречний – мають виноситись спільні рішення. Тому що сьогодні вас використовують. У вас є голови профспілок, і ці питання мають вирішуватися ними першочергово. Сьогодні ви не спустились в шахту. Це завжди для мене було болючим питанням”, – говорив під час зустрічі з гірниками Михайло Борсук 1-го березня на ДП “Волиньвугілля” як потенційний кандидат на генерального директора.

Як не дивно, ці слова актуальні й зараз.

Гірники очікують рішення міністра щодо призначення нового генерального директора ДП “Волиньвугілля”.



Шахтарі впевнені, що міністра Насалика ввели в оману “купка осіб під керівництвом Сапожнікова” та просять не звертати уваги на усні та письмові звернення цих людей. Вони хочуть бачити нового відповідального керівника, а не Борсука, за часів керування якого, стверджують, “в районі адмінприміщення ДП “Волиньвугілля” нанесено збитків на суму 50 мільйонів гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus