USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Генеральне прибирання Луцька почнеться у п’ятницю

21 Березня 2012 16:14
У Луцьку загальноміські санітарно-екологічні дні розпочнуться прибиранням берегів річки Сапалаївки 23 березня. Триватимуть вони в межах акції «Екологічний квартал» до кінця травня.
Про це йшлося під час засідання постійно діючої комісії з питань дотримання вимог природоохоронного та земельного законодавства у водоохоронних зонах водних об’єктів, яка відбулася в Луцькій міській раді 21 березня.
Як зауважив перший заступник міського голови Святослав Кравчук, після того, як зійшов сніг, стало видно, наскільки в обласному центрі брудно. Посадовець розповів, що нещодавно мав нагоду оцінити стан берегів річки Сапалаївки і на власні очі побачив невтішну картину.
«Я просто жахнувся. Це все зроблено нашими людьми і контролювати це важко!» ‒ додав Кравчук і для переконливості продемонстрував присутнім світлини, зроблені під час огляду річки.
Також чиновник розповів, що лише 20 березня після прибирання двох міських парків звідти було вивезено два «КамАЗи» сміття.
Аби поліпшити вигляд міста, очистити водойми, парки та сквери від бруду і побутових відходів, влада вирішила втілити низку заходів, до яких будуть залучені працівники підприємств, установ і закладів обласного центру, а також учні та студенти місцевих навчальних закладів.
Цієї п’ятниці прибирання берегів Сапалаївки відбуватиметься на п’яти дільницях у різних мікрорайонах міста, де тече річка. Деякі підприємства нададуть вантажівки для сміття, екологи з міськради та комунальники забезпечать учасників толоки рукавицями й пакетами, за необхідності, й іншим інвентарем, ‒ розповів Кравчук. І додав, що прибирання триватиме з 9 години й до обідньої пори.
Зауважимо, що «суботник» організований на виконання відповідного розпорядження міського голови Миколи Романюка. Документом передбачено проведення санітарно-екологічних днів також 30 березня, 6, 11, 20, 27 квітня, а також 4, 11, 18 та 25 травня.
Крім того, на 22 березня заплановане відзначення Всесвітнього дня водних ресурсів; 28 березня має відбутися загальноміська нарада з питань участі Луцька у Всесвітній акції «Година Землі»; 31 березня – міська кампанія на підтримку дій світової громадськості проти зміни клімату в межах Всесвітньої акції «Година Землі»; на 2 квітня запланована акція за участю луцьких школярів «Зустріч з птахами»; на 19 – відзначення Всесвітнього дня Землі. А 20 і 25 квітня – толока з прибирання парків та скверів, приурочена дню Довкілля, та акція з висадження саджанців фруктових дерев на території ДНЗ, приурочена черговій річниці аварії на ЧАЕС.
Також, згідно з розпорядженням міського голови, з 5 квітня до 5 травня у Луцьку триватиме місячник з озеленення, в межах якого підприємства, установи та організації обласного центру мусять подбати про озеленення та квіткове оформлення власних та загальноміських територій і впорядкувати парки, сквери, зелені зони, кладовища і меморіали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus