USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Французи вчать лучан рятувати людей

17 Квітня 2012 14:54
Делегація тренерів допомоги та пожежників із Франції приїхала до обласного центру Волині, аби поділитись досвідом у роботі та попрацювати з українськими колегами.

Зустріч з начальником управління охорони здоров’я Федором Кошелем відбулась 17 квітня, - інформує Волинський інформаційний портал.

Очільник луцьких медиків Федір Кошель розповів про те, що співпраця з колегами з Франції розпочалась вже давно. Адже, саме вони подарували сучасну машину швидкої допомоги, а потім реанімаційний комплекс для навчання. Він зауважив, що саме завдяки цьому в Луцьку вперше почали навчати екстреній медичній допомозі вчителів фізичної культури та праці. Наразі таких вже – понад 150 чоловік.
«З нас взяла приклад вся Україна», - додав він.

Президент гуманітарної безприбуткової асоціації, зареєстрованої у Суді малої Інстанції міста Бутман AES Ельзас Алан Арман, який очолював делегацію, розповів про те, що розмови про спільні навчання велися давно, проте лише зараз задумане вдалося втілити у життя.

Разом із ним до Луцька прибули ще троє чоловік. Керівник центру тренінгів пожежників округу північного Страсбургу Джоел Гросс зауважив, що у Франції – трошки інша система роботи, адже пожежники працюють у тандемі з медиками. Він пояснив, що буде радий провести навчання тут, а також отримати новий досвід у роботі.

Головний лікар станції швидкої медичної допомоги Олег Куц зауважив, що у Франції існують спеціальні навчальні центри, де навчають пожежників та лікарів. Там це фактично спільна служба й на нескладні випадки пожежники їдуть на автомобілі швидкої. Якщо ж виявляється, що потрібна допомога спеціаліста, то на виклик приїжджає лікар, який користується тим обладнанням, що є у машині. За його словами, в нас у МНС таких можливостей немає.

Працюватимуть французькі спеціалісти у Луцьку три дні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus