USD 41.05 41.35
  • USD 41.05 41.35
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.35 10.45

Фіскали вилучили з волинського санаторію «саморобний» алкоголь

13 Жовтня 2016 13:29
Волинські фіскали виявили у продовольчому магазині, який знаходиться на території санаторію матері і дитини «Пролісок», безакцизний алкоголь.

Про це повідомляє відділ організації роботи ГУ ДФС у Волинській області

Зокрема, перевірку здійснили у зв’язку з заявою голови Волинської облради Ігоря Палиці на сесійному засіданні обласної ради 12 жовтня 2016 року, у якій він поінформував про факти безліцензійної реалізації алкогольних напоїв на території санаторію «Пролісок».

Відтак, фахівці управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС в області та оперативники ГУ ДФС в області провели перевірку продовольчого магазину, який знаходиться на території санаторію матері і дитини «Пролісок».

Як з’ясували волинські фіскали, в продовольчому магазині, який у санаторію «Пролісок» орендує приватний підприємець, під виглядом медових настоянок реалізовувалася алкогольна продукція без марок акцизного податку встановленого зразка. Враховуючи очевидне порушення закону, наявні на час перевірки в магазині 54 пляшки алкогольної продукції вилучили.

Зокрема, приватний підприємець, яка орендує магазин на території санаторію «Пролісок», у своїх статутних документах передбачила основним видом діяльності торгівлю продуктами, а от ліцензії на реалізацію алкогольної чи тютюнової продукції приватний підприємець не придбала, чим порушила закон.

Тим часом, вже вдался з’ясувати, вилучені у приватного підприємця медові настоянки виготовлялися та реалізовувалися на території Волині мешканцем Луцька у торговому об’єкті «Медова Хата». Власне, саме на місці реалізації цієї продукції податківці припинили факт незаконної торгівлі підакцизною продукції та вилучили з обігу партію медових настоянок.

Зібрані матеріали готують для розгляду судом.

Водночас, як запевняють волинські фіскали, в ході перевірки ресторану санаторію матері і дитини «Пролісок» фактів безліцензійної торгівлі алкогольною продукцією не встановили. Проте, перевіривши касову дисципліну ресторану, вдалося виявити 4 порушення.

Як повідомляло Інформаційне агенство Волинські Новини раніше, на сесійному засіданні обласної ради 12 жовтня голова облради Ігор Палиця звернув увагу депутатів на неодноразові факти отруєння контрафактним алкоголем в області. Так, він повідомив, що у санаторії «Пролісок» без акцизних марок продають настоянки міцністю 50%. На етикетках таких міцних напоїв є напис «Санаторій матері і дитини «Пролісок». Тож він просив СБУ розібратися з цією ситуацією.

Натомість директор санаторію та депутат облради від партії «Батьківщина» Валентина Касарда запевняла, що настоянка має менше, ніж 50 градусів. Під час сесії пані Касарда покинула сесійну залу і повернулась під кінець засідання з пляшкою медовухи від луцької «Медової хати». Мовляв, в місті теж можна придбати алкогольний напій без акцизу.

Окрім того, у розпорядженні ІА Волинські Новини опинилось відео, на якому чітко видно, що придбати алкоголь у фіто-барі санаторію «Пролісок» можуть усі охочі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
лучани Показати IP 13 Жовтня 2016 13:32
Касарда розвела в санаторії бардак, думає ,що це її приватна власність.
лучанка до лучани Показати IP 13 Жовтня 2016 14:05
Відпочивали влітку з дітьми, ніякого бардаку, все сподобалося, просто мабуть вже хтось на місце директора хоче свою людину просунути, ось і шукають до чого вчипитись. Алкоголь варять по хатах і продають, дільничий покриває, сусіди втомились писати, а тут за один день приїхали шукати!
лучани до лучанка Показати IP 13 Жовтня 2016 14:39
Це у стилі бютівської секти переводити стрілки на інших. Ще літом Касадра говорила Гунчику , що має ліцензію, а тепер каже ,що нема.... Ще б перевірили приватний оздоровчий центр сина Касадри,який функціонує в санаторії
Палиця Показати IP 13 Жовтня 2016 13:44
Відновить у Володимері краще 3-БМП, 2-Т-64 буде більше толку зато менше піару
Всезнайко Показати IP 13 Жовтня 2016 13:52
Бо то БЮТ...
Теремно Показати IP 13 Жовтня 2016 13:52
Пройдіться центром Луцька. Там на розлив продають 40-градусну медовуху. Легально і фіскальні служби цього не бачать!? А був би такий "бардак", як "Проліску", всім жилося б краще. Валентина Касарда хороший господар.
Був Показати IP 13 Жовтня 2016 13:59
Ти зроби стільки , як Касарда. І тоді будеш тявкати. Балаболки хр*нові.
789 Показати IP 13 Жовтня 2016 14:33
як оперативно провели перевірку, а якби скрізь так....
Людмила Кирда Показати IP 13 Жовтня 2016 15:05
Перестаньте ганити мою однопартійку. Ви ніколи не питали в Валентини Іванівни якою ціною вона продовжила контракт, як тяжко будувала басейн, як встановила приватні будиночки на території санаторія.
Марина Показати IP 13 Жовтня 2016 15:14
Я теж хочу без ліцензії продавати алкоголь! я думала, що це не можливо! виходить, що до пори..до часу.. Просто погано працюють в області фахівці управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС. А хто поганий, хто добрий тут ні до чого.
? Показати IP 13 Жовтня 2016 15:41
Пероевірка показала"НЕЗАКОННО ТОРГУВАВ СПИРТНИМ "ПІДПРИЄМЕЦЬ,ВЗЯВШИЙ МАГАЗИН В АРЕНДУ У САНАТОРІЯ"Виникає питання ;кому заважає В.Касандра,хто націлився на її місце?
:): Показати IP 13 Жовтня 2016 16:43
Хто має "кришу" у вигляді депутата той торгує і його не зачіпають, поки не наїде більша "криша"! От так і живем в нашій правовій державі. А "правоохорнці" зовсім обнагліли, бо на з/п в 5000-7000грн. не хочуть виконувати свої обов'язки. Тоді як пенсіонери отримують пенсії менше 2000грн..
:-) Показати IP 13 Жовтня 2016 18:03
Щось забагато мови, як для такої повсякденної справи. Якщо це рівень СБУ, то по логіці, питання незаконного видобутку бурштину і контрабанди на Ягодині, має вирішувати Радбез ООН.
:-) до :-) Показати IP 13 Жовтня 2016 19:29
Вітаю шановна редакція ВН. Ви саме незалежне інтернет-видання яке тільки може бути. Всім премію за модерацію коментів. Тільки разом))))))))))))))))))))))
мама Показати IP 17 Жовтня 2016 10:42
Відпочивала з дитиною в санаторії. Найкращий санаторій!!!! Порядок, персонал привітний, чистота. Не розкрадали по цеглині санаторій, як все в нас в Україні, а навпаки процвітає!! Любо глянути, що у нас на Волині є такі санаторії в які хочеться їхати!!! за 21 день ніяких мінусів, а лише плюси!!!! Прийде новий директор і де впевненість, що через пару років залишиться щось від цього санаторію?????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus