USD 41.55 41.85
  • USD 41.55 41.85
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.55 10.67

Фейкова перемога: суд не дозволив луцькій журналістці отримати неіснуючі документи

4 Січня 2018 16:12
Львівський апеляційний адміністративний суд у справі позову луцької журналістки Ірини Мусій до Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» вказав у своєму рішенні про необхідність повторного розгляду Фондом запиту журналістки. Разом з тим, суд не зобов’язував Фонд надавати запитувані документи, а у решті позовних вимог відмовив.

Про це керівник юридичного відділу Фонду Роман Хомич повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці.

Нагадаємо, що 27 червня 2017 року суд першої інстанції відмовив у задоволенні позовних вимог Ірини Мусій щодо надання фінансових звітів про витрати та надходження коштів Фонду за 2014-2016 рр. та інших документів у повному обсязі. Тоді суд зауважив, що ті документи, які вимагала скандально відома журналістка, не можуть бути надані, оскільки їх не існує, а тому Фонд об’єктивно не володіє ними та не є розпорядником запитуваної інформації.

Таким рішенням суду Ірина Мусій (Аріна Крапка) була невдоволена і звернулася зі скаргою до суду апеляційної інстанції. І вже 11 грудня 2017 року Львівський апеляційний суд її позов задовольнив частково. Цю подію скандально відома журналістка ознаменувала, як перемогу над «злом».

Проте, як з'ясувалось згодом, апеляційний суд зобов'язав Фонд лише повторно розглянути запит. У задоволені решти позовних вимог, зокрема і в наданні документів, відмовив.

«Судом встановлено, що запитувані журналістом звітні документи у Фонді відсутні, ніколи не систематизовувалися, не створювалися.

Журналістка увесь веб-простір інформувала про свою «перемогу» у справі. Зазначала, що суд апеляційної інстанції таки частково задовольнив її скаргу та позовні вимоги, зобов’язавши Фонд надати певні звітні документи. Більше того, таку «перемогу» додала у свій актив здобутків 2017 року. Вважаю, що ця начебто «перемога» чи «досягнення» журналіста є нічим іншим, аніж звичайнісінькою поразкою та провалом!» - пише на своїй сторінці в соцмережі Роман Хомич.

Як зазначають у Фонді, структура працює повністю прозоро та відкрито. А звітна документація знаходиться у вільному доступі на сайті Фонду і всі охочі мають змогу з нею ознайомитися.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Психолог Показати IP 4 Січня 2018 16:34
то журналіст шукає пригод на свою Ж?пу! підтримують її такі як і вона незадоволенні життям Рижкови, Ніколайчуки, Котлюки- Шарікови....
діагноз до Психолог Показати IP 4 Січня 2018 16:48
Ти не психолог, ти псих! :)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus