USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.30 41.55
  • PLN 10.55 10.70

Електронна реєстрація дітей - з травня у садочках Луцька

19 Лютого 2013 18:02
Електронний запис до дитячого садочка введуть у Луцьку в травні.

Під час постійної комісії Луцької міської ради з питань освіти, науки, культури, мови, що відбулась 19-ого лютого, розглянули питання про запровадження електронної реєстрації дітей до дошкільних навчальних закладів міста.

Згідно з рішенням комісії, депутати вирішили рекомендувати сесії прийняти зміни, що стосуються реєстрації дітей до садочків. Зокрема до квітня триватиме період тестування електронної системи, а далі відбуватиметься місяць перереєстрації. Планується, що запрацює повноцінно система – з 1 травня цього року.

Автор проекту рішення депутат Андрій Осіпов так пояснює переваги цієї системи: «Отримання об’єктивної інформації та досягнення соціальної рівності. Це буде і публічно і вирішить проблему зловживань які тут є (перебування на черзі у прийняття в дитсадочки) Треба якнайшвидше запровадити цей процес».

Як повідомив начальник управління освіти Луцької міської ради Олег Гребенюк, за станом на 28 січня цього року дошкільними закладами охоплено 10357 дітей. На черзі ще перебуває 1317 заяв, але з врахуванням, що частина - 165 зареєстровані у 2-3 садочках. «Реальна кількість більше тисячі»,- каже головний освітянин міста.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Лучанин Показати IP 20 Лютого 2013 00:25
Вірно. Треба ж людям очі позамилювати. а на практиці зв'язок же має властивість щезати, та й на сайті профілактичні роботи завжди можна провести, обладнання з ладу може вийти... Ну не повірю я що хтось собі кормушку перекриє.
Мама Показати IP 20 Лютого 2013 11:07
Підтримую лучанина. У нас в садочка корупція на вищому рівні. Завідуючі, чуть лі не генеральші. кругом побори, вимагають гроші на різні свята, на подарунки для вихователів, для садочка, вихователі до діток ставляться аби як і все без ніякого обліку у лапу завдуючій.оли це все припиниться, потрібно здати гроші значить офіційно в банк на рахунок садочка, а звідти вони на власні потреби не зможуть використати.Вистачає вже тендерів по закупці картоплі для садочків, картопля по селах по 80 коп можна купити, а вони по 4 грн укладають договори, яке нагле відмивання грошей.Невже важко прикрити цю корупцію,
Мама Показати IP 1 Квітня 2013 10:56
Власне я дуже переживаю за цю реєстрацію,щоб міїй дитині вистачило місця,так як у нашому районі ДНЗ тільки один,куди я уже зверталася,і у завідуючої записалася на чергу.Вона мене поставила перед фактом,що списки її будуть не дійсні і треба реєструватися у електронній формі.Сьогодні 1 квітня,і мені сказали що реєстрація почнеться саме в цей день,я зранку стала переглядати сайт,виявляється,що це має бути аж за місяць,1-го травня.Я у розпачі,не знаю,як правильно себе вести,коли саме реєструватися,і як перевірити,що моя дитина зареєстрована дійсно,і яка вона по списку в черзі, і яка має бути адреса сайту?
мама Показати IP 17 Квітня 2013 09:46
Ми теж у садочок записались 2 роки тому,відразу після народження, вже були 45 у списку.Тепер нам час йти до садочку а тут вже нові правила і хабарів тепер прийдеться нести ще й у міську раду крім завідуючої.Завідуюча нам прямо сказала в цьому році садочок нам не світить.Хоча ми живемо у цьому районі і відносимось до садочка № 5.Може хтось порадить я к з цією несправедливістю боротись.
комашко дарина андрієвна Показати IP 28 Травня 2013 19:58
яка по списку додати дані
мама Показати IP 7 Червня 2013 14:15
Також підтримкю Лучанина та декількох Мам,томущо це нічого не змінить за "місце" у садочки всеодно прийдеться платити.Нікуди не дінемось,у такій державі живемо...
Леонід до мама Показати IP 9 Червня 2013 22:54
Державу творимо Ми з Вами. Від Нас залежить Наша Доля. Потрібно зрозуміти тих, хто це робить і чому, та змінюватися самим. Потрібно це "замкнуте коло розривати". Починати з себе...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus