USD 41.20 41.65
  • USD 41.20 41.65
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.26 10.50

Екс-керівника Волинської митниці зняли з конкурсу на посаду глави митної служби

9 Квітня 2019 10:54
Екс-очільника Волинської митниці Державної фіскальної служби, а нині виконувача обов’язків заступника голови ДФС Віктора Кривіцького зняли з конкурсу на посаду голови Державної митної служби.

Як повідомив у Фейсбук журналіст Євгеній Плінський, відбулося це через неявку Віктора Кривіцького на конкурс.

Перший етап конкурсу був запланований на 9 квітня, його мала провести Комісія з питань вищого корпусу державної служби.
Як повідомлялося, екс-керівник Волинської митниці Державної фіскальної служби, а нині виконувач обов’язків заступника голови ДФС Віктор Кривіцький подав декларацію кандидата на посаду голови Державної митної служби України. Відповідно до декларації, Кривіцький володіє земельною ділянкою на 1094 квадратів у Вінницькій області, кімнатою на 10 м² та користується квартирою на 59 м² у Києві. У його власності – легковик Toyota Venza 2011 року випуску.

Нагадаємо, нещодавно ДФС розділили на 2 окремі структури. Державна податкова служба реалізовуватиме податкову політику, а Державна митна служба відповідатиме за дотримання митного законодавства. До складу податкової служби входитимуть підрозділи податкової міліції, а щодо митної служби, то це будуть окремі центральні органи виконавчої влади.

У 2018 році на Волині спалахнув скандал у зв’язку із заявами працівника митниці Петра Євтушка про те, що її очільник Віктор Кривіцький був причетний до незаконної схеми ввозу товарів із Польщі. Так, переповнені товаром автомобілі на митниці нібито фіксують як порожні. Своєю чергою, на міжнародних пунктах пропуску це заперечують, а за справу взялися прокуратура та СБУ. Після того, як Петро Євтушок публічно розповів про корупцію на митниці, його звільнили «за перевищення службових повноважень».

Читати ще: Від $5000 за вхід у новий штат митниці: журналіст озвучив «прайс» від Кривіцького

Голова Волинської обласної ради Ігор Палиця звернувся до Генерального консула Польщі в Луцьку Вєслава Мазура з пропозицією об’єднати зусилля в боротьбі з контрабандою на Волинській митниці. Для цього він пропонував забезпечити спільний доступ до польських митних баз, аби мати достовірну інформацію щодо товарів, які ввозять в Україну, а також створити спільну групу фахівців із представників обох держав, що займатиметься подоланням корупційних схем. Польська сторона це звернення проігнорувала.

Натомість в липні 2018 року Кривіцького призначили в.о. заступника голови ДФС, Волинську митницю ДФС очолив Євген Шелігацький, який свого часу отримав догану за пропуск рекордної партії контрабанди бурштину з України у Польщу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
опа Показати IP 9 Квітня 2019 11:24
Щурі притихли, чекають другий тур...
спиртовоз Показати IP 9 Квітня 2019 12:13
Чому не з конфіскацією. Уся митниця і Любомль знає таксу проїзду крім прокурора
опа до спиртовоз Показати IP 9 Квітня 2019 14:56
В прокурорів і т.п. скидки, тому і мовчать(
Імпортери України Показати IP 9 Квітня 2019 15:05
Його взагалі потрібно посадити і конфіскувати все майно родини, не порядний, ми не уявляєм як його ще на Волинь відправлять начальником митниці, де Набу, ДБР, УЗЕ ,????!!!!!‘

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus