USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Дитячий табір «Ровесник» в Заборолі ніхто не хоче орендувати

21 Вересня 2012 18:36
Дитячий табір «Ровесник», що у селі Забороль Луцького району, працює не на повну потужність. Цього року тут у дві зміни відпочивало по 200 дітей, хоча могла б бути ще одна зміна.

Про це під час засідання виконкому Луцької міськради повідомив начальник відділу в справах сім’ї та молоді міськради Леонід Лаба.

З його слів, загалом цього року у «Ровеснику» відпочило 400 діток, половина з яких – обдаровані, інша половина – пільговики. Водночас посадовець констатував, що сміливо можна було б організувати ще одну зміну, але треба, щоб хтось оплатив відпочинок дітей.

Луцький міський голова Микола Романюк зауважив, що знає про цю ситуацію і навіть намагався знайти охочих орендувати табір, але марно. Перший заступник міського голови Святослав Кравчук додав: «Все лягає на плечі працівників і дирекції, тому в три зміни працювати поки неможливо, хоч потужності є».

Кравчук також наголосив, що поки не можна говорити про те, що луцькі діти належно оздоровлюються, адже більшість із них охоплені відпочинком. Так, цього року в червні в Луцьку працювало 26 пришкільних табори, у яких відпочили 3263 дитини. «На оздоровлення не вистачає грошей, а якщо й оздоровлення, то на 14 днів, а цього трохи мало. Але ми забезпечуємо дітям ефективне використання часу, наприклад, пришкільними таборами. В червні зняли шоковий тиск на батьків, коли закінчується навчання і дитина залишається одна дома», ‒ наголосив чиновник.

Що ж до оздоровлення, то за кошти місцевого бюджету 109 дітей оздоровилися у таборі імені Олега Кошового, що в селі Дачне Ківерцівського району, і ще сотня дітей ‒ в оздоровчому таборі «Примор’я», що в селі Рибаківка Миколаївської області. Крім того, з початку року 66 маленьких волинян за державні кошти відпочивали у Міжнародному дитячому центрі «Артек», 27 – в Українському дитячому центрі «Молода гвардія». Такі дані навів Леонід Лаба.

Загалом дитяча оздоровча кампанія обійшлася місту в 1 мільйон 726 тисяч гривень, з яких більш як 1,6 мільйона гривень – кошти міської скарбниці і майже 90 тисяч гривень – гроші батьків.

За даними відділу у справах сім’ї та молоді Луцької міськради в обласному центрі ‒ 19 835 школярів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
SET Показати IP 24 Вересня 2012 08:02
Да який це табір для дітей? Так його називати може тільки людина яка в ньому не була і немає жодного уявлення про те, яким має дійсно бути дитячий табір! Це концтабір якийсь, Гулаг для дітей ...
ALEX Показати IP 3 Липня 2014 09:22
Погоджуюсь з SET. Там повний безлад. Таке враження, що там не робили ремонт з часів СРСР. Нікому не раджу іхати туди, навіть бесплатно. Був там раз- це просто жах. Через два роки вирішив поїхати ще раз на халяву, то витримав два дні і поїхав назад у Луцьк. Навіть непогане харчування не варте того, що там твориться.
ALEX Показати IP 3 Липня 2014 09:25
І ще одне: там багато блатних (тобто тих, чиї батьки працюють в таборі). Причому вони відпочивають там не 2 тижні, а ціле літо і багато мурчять.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus