USD 41.05 41.47
  • USD 41.05 41.47
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.55 10.75

Дитячий день: танці, співи й малюнки на лікарняному подвір’ї

1 Червня 2017 23:01
Першого червня увесь світ відзначає День захисту дітей. Для маленьких пацієнтів Волинського обласного дитячого територіального медичного об’єднання керівництво закладу на честь свята організувало веселі забави з аніматорами.

Про це повідомляє прес-служба волинського УКРОПу.

Зазвичай біля приміщення обласної дитячої лікарні можна побачити лише похмурі та стурбовані обличчя. Сьогодні ж тут лунав сміх. Аніматори, переодягнені у улюблених дитячих героїв, розважали малечу танцями та піснями. Окрім того, діти розфарбували кольоровою крейдою подвір’я лікарні. На шедевральних зображеннях розпізнавались мультиплікаційні персонажі, чимало було «сонечок» та «сердець». На свято прийшли діти різного віку, але всі активно брали участь у конкурсах та підтримували загальну атмосферу веселощів.

Пані Наталя прийшла разом із онукою Кірою. Дівчинці рік і вісім місяців. Потрапили бабуся з онукою на святкування випадково.


«Ми прийшли на прийом до лікаря, а тут такі чудові заходи. Діти завжди найбільше очікують на свято, де б вони не знаходились. Кіра ще маленька, але вона охоче підтанцьовує і з захопленням дивиться на казкових героїв та інших діток. Задумка дуже хороша», – зазначає пані Наталя.

Підтанцьовує також тринадцятирічний лучанин Юра. Хлопець на милицях, але це не зупиняє його, адже, за його словами, хороший настрій також впливає на чимшвидше одужання.

Цю думку підтверджує й жителька Камінь-Каширщини Богданка.

«Я вже тиждень у лікарні, обстежуюсь. Тут непогано, але, звичайно, додому хочеться. Свято відволікло від похмурих думок, думаю, подальше перебування буде ще кращим ніж було», – впевнена дівчина.


Керівник ВОДТМО Сергій Ляшенко зазначає, що організувати свято в закладі вирішили, аби прикрасити нелегкі лікарняні будні дітей.

«Ми розуміємо, що малечі непросто у медичному закладі. Це особлива категорія пацієнтів, яка потребує надання не лише якісних медичних послуг, а й креативного підходу. Допомогли з організацією благодійники. Часто співпрацюємо з такими організаціями. Вони допомагають із медобладнанням, педагогічним забезпеченням, оскільки деякі пацієнти перебувають у нас протягом довгого часу і відриваються від навчального процесу», – розповів Сергій Ляшенко.

Забезпечення особливої атмосфери у дитячих лікарнях, на думку депутата Волинської облради від фракції «УКРОП», члена медичної комісії Людмили Тимощук, є основою для надання якісної медичної послуги.

«Волинська обласна дитяча лікарня є прикладом того, як потрібно працювати із маленькими пацієнтами. Окрім організації таких святкувань, тут проводять спеціальні тренінги для дітей. До малечі необхідний особливий підхід із заохочувальними елементами, – каже Людмила Тимощук. – Потреб у закладу, звичайно, вистачає, але ми, як депутати обласної ради, завжди намагаємось врахувати запити ВОДТМО при розподілі бюджетних коштів. Адже здорові діти – це здорова нація!».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus