USD 41.00 41.35
  • USD 41.00 41.35
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.50 10.67

Двоє волинян вкрали лісу на понад 300 тисяч

24 Березня 2016 13:10
У Стирному лісництві, що поблизу села Городині Рожищенського району злодії зрубали й викрали 59 вільх, 10 сосен та 5 ялин. Сума завданого збитку становить понад 336 тисяч гривень, - інформує прес-служба волинської поліції.

Дерева зрізали у лісосмузі на території Городинівської сільскої ради у Рожищенському районі в період з 14 по 21 березня. Невідомі зрубали усього 74 дерева. Збитки лісництва становлять 336 тисячі 211 гивень.
За попередньою інформацією правоохоронців, кримінальне правопорушення скоїли двоє мешканців сіл цього ж району. Одному з них 31 рік іншому – 29.

Незаконно здобута деревина знаходиться на відповідальному збереженні у селі Городині на складі.
Слідчі розпочали кримінальне провадження за ст. 246 (Незаконна порубка лісу) Кримінального кодексу України. Поліція з’ясовують усі обставини події.

Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, нещодавно на Волині покарали лісопідприємство за те, ще не вберегло ліс. За зверненням громадян Державна екологічна інспекція у Волинській області перевірила території земель державного лісового фонду, що перебувають у постійному користуванні ДП “СЛАП ”Рожищеагроліс” і знаходяться в межах Уляниківської та Городинівської сільських рад Рожищенського району, та виявила порушення законодавства про охорону навколишнього природного середовища.

Встановили, що підприємство не забезпечило охорону лісів від незаконних рубок. Відсутній облік лісопорушень, вчинених невстановленими особами. Внаслідок недотримання технології лісозаготівельних робіт у лісгоспі порушуються вимоги Санітарних правил в лісах України, створюється захаращеність лісів. Не забезпечено встановлення меж земельних лісових ділянок та збереження відмежувальних знаків.

Загальний розмір шкоди, завданої лісовому господарству, складає 84,9 тисячі гривень. В тому числі шкода, заподіяна лісу незаконним вирубуванням дерев – 75,9 тисячі гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
х Показати IP 24 Березня 2016 16:28
цікаво ,такі суми!!!!Як би те що "вони " вирізують тай шло у бюджеттт...То поліщуки були б багатші і без янтаря...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus