USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.55 10.70

Двоє міліціонерів на Волині погасили пожежу в сосновому лісі

13 Квітня 2014 13:41
Лісову пожежу, яка трапилася в Іваничівському районі, попередили дільничні інспектори міліції.

Помітивши дим зі сторони лісу, правоохоронці відразу вирушили на допомогу. Про це повідомили в Іваничівському РВ УМВС України у Волинській області.

Під час відпрацювання території Соснинської сільської ради Іваничівського району начальник сектору ДІМ райвідділу підполковник міліції Михайло Бобик разом із дільничним інспектором міліції старшим лейтенантом міліції Вадимом Мельничуком помітили зі сторони соснового лісу дим. Не гаючи ні хвилини, правоохоронці вирушили туди.

Прибувши на місце події, вони побачили вогонь. Використовуючи підручні матеріали, працівники органів внутрішніх справ, кинулися його приборкувати.

– У нас не було часу на роздуми, – розповідає Михайло Бобик. – Тому ми намагалися якомога швидше загасити полум’я. При цьому використовували пісок і покривало. Зрештою нам вдалося попередити лісову пожежу.



Подекуди важко підрахувати, якої шкоди державі завдають лісові пожежі. Гинуть тварини, витрачаються величезні фінансові ресурси, задіються спецтехніка і – найголовніше – за короткий час знищуються ліси, що росли десятиліттями. Загалом, за статистикою рятувальників, на території області зареєстровано 30 пожеж в екосистемах. А відтак і рятувальники, і працівники органів внутрішніх справ постійно проводять профілактично-роз’яснювальну роботу із населенням, аби уникнути біди.

– Ми постійно наголошуємо на дотриманні елементарних заходів протипожежної безпеки, – відзначає Вадим Мельничук. – Однак подекуди їх усе ж ігнорують.



Шановні громадяни! Перебуваючи у лісі, не кидайте палаючі сірники чи недопалки цигарок у суху траву та болотяну рослинність; під час пікніку не залишайте без нагляду багаття; у жодному випадку не спалюйте залишки рослинності та сміття і не дозволяйте робити це іншим громадянам.

Пам’ятайте: згідно з Кодексом України про адміністративні правопорушення, за несанкціоноване випалювання сухої природної рослинності, у разі виявлення фактів порушень, винні особи будуть притягуватись до адміністративної відповідальності. Зокрема на громадян накладається штраф від 170 гривеньдо 340 гривень, на посадових осіб – від 850 гривень до 1190 гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus