USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.50 10.67

Адвокат і Слідопит: два брати захищають Україну у лавах 14-ої ОМБр

18 Квітня 2016 09:30
До війни обоє братів були міліціонерами, мабуть, звідти й їхні позивні: Слідопит і Адвокат. Згодом брати звільнилися з органів внутрішніх справ. А вже 2 березня 2014 добровольцями прийшли у військкомат, - інформує БУГ.

Здалося, що ці двоє всюдисущі, бо питання, які з ними вирішувалися по раціях і по мобільному телефону були найрізноманітнішого плану. Вони були всюди й з усіма! На моє німе питання: «Хто це?», отримала дивну відповідь: «А, так це ж 1 рота, брати», – повідомляє прес-офіцер 14 окремої механізованої бригади Оперативного командування «Захід» лейтенант Надія Замрига.

Часто колеги військові жартують, але цього разу сказали правду: командир 1 роти і його заступник з виховної роботи справді двоюрідні брати 29-річні Олександр і Сергій. На вигляд зовсім не схожі: один чорнявий, другий русявий. Але їхнє спілкування між собою справді родинне: вони розуміють один одного з півслова, з півпогляду.

- Ми з братом хотіли служити у 51 окремій механізованій бригаді. Але не судилося, нас залишили служити у військкоматі, – розповідає Олександр. – Ми писали рапорти на перевід в інші частини, які перебувають в зоні АТО. Нас переводили, правда в інші військкомати. А коли формувалася 14 окрема механізована бригади, ми поїхали туди у відрядження. Вже на місці дізналися, що в 1 окремий мотопіхотний батальйон потрібні офіцери, і, як кажуть, під шумок, перевелися служити в цей батальйон. І ось з 9 березня 2015 року 1 окремий мотопіхотний батальйон перебуває в зоні проведення АТО.

Якою була мотивація двох братів, аби одними з перших іти до військового комісаріату?

- Це виховання. Ну так нас виховали батьки: кожен чоловік повинен захищати свою землю. Для нас присяга не порожній звук: вірний українському народові військовий має бути тут і відстоювати свою країну! Для цього ми й підписали контракти.

В листопаді 2015 року Сашко одружився, а його брат Сергій – в січні 2016 року. І своє кохання він зустрів тут, на фронті.

- До нас приїжджали волонтери. І серед них була моя майбутня дружина, – з теплотою в голосі говорить Сергій. – Ми півроку зустрічалися, якщо це можна так назвати тут, на передовій, а в січні цього року одружилися з Тетяною.

За кілька хвилин по позиціях, де ми розмовляли, противник почав обстріл. І хлопці з милих, привітних і усміхнених співбесідників в мить перетворилися на бойових командирів, які вміло й рішуче приймають рішення і командують підлеглими. За міцними плечима цих вояків не один бій з противником. Хто зна скільки попереду… Але Чернівецька земля, де народилися хлопці, по праву може пишатися цими вояками: поряд з такими не страшно. За такими хлопцями надійно і впевнено почувається Україна!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus