USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.20 41.60
  • PLN 10.35 10.53

Другий в області інклюзивний дитячий майданчик з’явився у Нововолинську

12 Березня 2019 08:44
На території Нововолинської спеціальної загальноосвітньої школи № 9 облаштували інклюзивний дитячий майданчик для діток з особливими потребами. Перший такий майданчик у Волинській області з’явився у Луцьку, тепер є і в Нововолинську, пише БУГ.

Особливістю дитячого майданчика є встановлення ігрових споруд, на яких матимуть змогу проводити дозвілля діти з обмеженими можливостями. Для них це поле дає можливість соціалізуватися, безпечно гратися поряд з іншими дітьми та мати змогу відчути «смак» дитинства.

Ініціатором стала голова громадської організації «Світ для дітей» Юлія Буденчук. Вона звернулася до народного депутата Ігоря Гузя за допомогою в реалізації цього проекту.

За сприяння парламентаря було виділено 150 тисяч з державного бюджету на облаштування інклюзивного майданчика.

При втіленні ідеї шукали місце для встановлення споруд для дітей з особливими потребами. Вирішили обрати територію школи № 9.

«Значна кількість дітей з особливими потребами навчається в нашій школі. Тому вирішили встановити майданчик саме тут. У нас постійно є сторож, бо відомо, що чуже швидко нищиться. Це центр міста, зручне розташування. Буде доступ для дітей, які не мають змоги відвідувати навчальний заклад», – розповіла директор школи Тетяна Кантор.

6 березня інклюзивний майданчик оглянув нардеп. Зауважив, що одну зі споруд потрібно докомплектувати: зробити пандус, щоб діти на візочках мали вільний доступ.

Голова ГО «Світ для дітей» розповідає, що вдячна за реалізацію проекту. Сподівається, що майданчик стане гарним місцем для діток з особливими потребами, конструкції – доступними для візочків і з можливістю користуватися ними у будь-який період (навіть влітку на час літніх канікул).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus