USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Долари переробив на євро і «скупився» у супермаркеті

18 Лютого 2012 12:29
Винахідливий мешканець Волині підійшов творчо до «освоєння» іноземної валюти ‒ 500 зімбабвійських доларів перемалював на євро, за які і «скупився» у супермаркеті.
Про це повідомляють у СЗГ УМВС Волині.
У Луцькому МВ УМВС України у Волинській області порушили кримінальну справу проти мешканця Ратного, який в одному зі супермаркетів Луцька намагався розрахуватися фальшивою купюрою.
Як повідомив перший заступник начальника Луцького міськвідділу міліції Геннадій Єпіфанович, 31-річний Віталій виявися неабияким винахідником. Чоловік мав купюру Республіки Зімбабве номіналом 500 зімбабвійських доларів, котра зовні нагадувала євро. Підробивши її шляхом нашарування, ратнівчанин вирішив серйозно «затоваритися».
Правда, не все так просто, адже в багатьох магазинах продавці не хотіли відпускати товар за іноземну валюту. Тож пощастило шахраєві не з першої спроби.
«Чоловік навідався в один із супермаркетів Луцька. Коли прийшов розраховуватися, касир відмовилася брати «липові» євро. Проте все ж таки передзвонила до власниці магазину. Розповіла, що покупець набрав товару на 4 тисячі гривень. Звісно, така новина не могла не порадувати, тож власниця дозволила розрахувати «вигідного» клієнта», - розповів Геннадій Єпіфанович.
При цьому обмін виявився більш ніж вигідним, адже шахрай погодився, щоби 500 євро порахували як 4 тисячі гривень. Хоча, відповідно до курсу, чоловік міг би отримати більше 5-ти тисяч.
Про аферу власниця супермаркету дізналася після того, як у кількох банках їй відмовили обміняти «євро» на гривні. Зрештою, жінка звернулася до правоохоронців.
Нині проти спритника порушено кримінальну справу за частиною 2 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.
Триває слідство.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Всезнайко Показати IP 18 Лютого 2012 21:03
Власниця супермаркету оформила явку з повинною? Торгівля за іноземну валюту в нас заборонена в магазинах...
Уніат Показати IP 19 Лютого 2012 13:40
Цікаво, чому не називають в якому саме супермаркеті сталась халепа. Якщо власниця- то роблю висновок, що "Наш край".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus