USD 41.00 41.40
  • USD 41.00 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

До нелегалів на Волинь приїхали з ООН. ВІДЕО

24 Січня 2012 10:13
У пункті тимчасового утримання нелегалів на Волині – перевірка. Минулого тижня там оголосили голодування 57 сомалійців. Нелегальні мігранти вимагають негайного звільнення та видачі документів для легітимного проживання в Україні. Натомість у державній міграційній службі кажуть: голодування сомалійців – «гра на публіку».

Про це повідомляє Перший національний.

Пункт тимчасового утримання нелегалів у селі Журавичі. Тут 126 мігратів. Серед них 57 вихідців із Сомалі. Тиждень тому сорок з них відмовилися відвідувати їдальню. Але це не означає, що вони не їдять, кажуть працівники пункту.

«Вони споживають продукти харчування, яке посилками їм друзі присилають, які проживають на території України і поза її межами. В столову ходять не всі», - розповів заступник директора пункту утримання нелегальних мігрантів Олександр Лукашук.

Претензій до адміністрації та умов утримання сомалійці не мають. Їх не задовольняє Закон України, який набув чинності 25 грудня. Тепер у пунтах нелегалів тимчасово утримуватимуть не півроку, як було раніше, а рік. А це, мовляв, порушує їхні права.

За африканців вступилася міжнародна правозахисна організація «Amnesty International» і закликала українську владу звільнити підданих Сомалі та гарантувати їм право на захист. Представники вітчизняного Департаменту у правах біженців відвідали пункт для нелегалів у Журавичах.

Директор Департаменту у справах біженців міграційної служби України Наталія Науменко переконує: «Поїздка була організована з тим, щоби переконатися, що заява такої поважної організації як «Amnesty International» щодо порушення прав людини, зокрема сомалійських іноземців, які перебувають в цьому закладі, більше надумана, ніж є дійсно».

Жодних коментарів від сомалійців отримати не вдалося. Зі слів керівників пункту, спілкуватися «на камеру» вони категорично відмовилися.

Натомість кілька годин спілкувалися з представниками ООН. З їхніх слів, із сомалійцями вдалося порозумітися.

Регіональний радник з правових питань управління Верховного комісара ООН Ноель Калхун розповіла: «Это люди, которые убежали от такой серьезной ситуации как в Сомали. Это дает им надежду, что они хотя бы попали в безопасное место. Люди услышали, какая будет процедура, что им ожидать. Потому что они хотели услышать какие следующие шаги. Они услышали, что миграционная служба будет принимать их заявления, что будет рассматривать их на разные формы защиты».

У Державній міграційній службі запевняють: вони дотримуються резолюцій ООН щодо сомалійців. І на батьківщину їх не відправлятимуть. Однак, спочатку ще раз перевірять, чи дійсно вони з Сомалі. А вже потім по кожному прийматимуть рішення. Четверо мігрантів захотіли отримати статус біженця і написали відповідні заяви.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Нашальнике Показати IP 24 Січня 2012 10:56
Поставте мене там директором, то не буде ні перевірок, ні голодовань, ні нарікань. Вони б в мене лопатами, в одних трусах, чистили б дороги від снігу в половині Волинської області. Згодом на лісозаготовку, згодом в оренду на шахти у Нововолинськ. Тоді б за рік, вони б десятому розповіли, що сюди краще неїхати, а щоб попасти в Європу - то краще вплав, через моря та океани. А то корми мавп за свій рахунок. Завезіть їх краще в луцький зоопарк.
ірина Показати IP 24 Січня 2012 11:26
пожили 6 міс.на українських харчах і караул?
Олег Показати IP 24 Січня 2012 12:08
Не варто хизуватись Ви не знаєте африканців. Не варто їх пускати на Україну . Франція вже має проблему. То страшні люди .Доводилось працювати в Африці не варто їх недооцінювати.
українець Показати IP 24 Січня 2012 12:54
а чого раптом Україна має стати пристановищем всякого зброду- додому і нехай виборюють свободу чи голодуванням чи іншим способом. Нас українців хто питав чи вони нам тут потрібні .А можуть і у толєрантну Європу відправляти їм там дуже раді.
не націоналіст Показати IP 24 Січня 2012 13:15
хоч і не москалі, але мавп на відстріл - на сафарі
Пірат Показати IP 24 Січня 2012 13:33
Ну уроди,наших моряків їхні друзі катували ,вимагали $-€!Так якого милого їх мити і кормити.Іще не факт,що вони не ті самі пірати з іншими документами.
пасажир Показати IP 24 Січня 2012 13:34
однозначно гнати їх в шию з України. Понаєхалі тут!
правозахисник Показати IP 24 Січня 2012 14:10
Нехай Ноель Калахун, як представник ООН, замість демогогії, забезпечить нелегалам правову допомогу і розяснить їм те, що закони України треба виконувати, а не ставити умови. Це не та публіка яка буде фізично в нас працювати. В україні проблем хватає і без них. Розказати нелегалам про їх права згідно міжнародних стандартів, до яких громадянам України ще як далеко, розуму багато не треба.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus