USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.55 10.75

До Луцька прибули учасники Міжнародного хресного ходу

30 Липня 2017 19:56
Кілька сотень вірян – учасників Міжнародного хресного ходу, який прямує до Свято-Успенської Почаївської Лаври прибули до Луцька у неділю, 30 липня.

Участь у цьому Хресному ході беруть православні паломники з Польщі, Білорусі, України та Грузії. Шлях процесії розпочався у Польщі, згодом вона пройшла теренами Білорусі та прибула до Волинської області.

Кожна з православних округ, якими проходять учасники ходи, переймає естафету забезпечення харчуванням і нічлігом цих людей. Як і щороку, паломників супроводжує декілька священиків. Упродовж шляху, який долають прочани у межах Волинської області до процесії приєднуються і місцеві православні вірні.

На подвір’ї Свято-Покровського кафедрального храму відбувся Молебень до Божої Матері, який очолив єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл. Владика побажав їм Божого благословення і гарного шляху до найбільшої святині історичної Волині – Свято-Успенської Почаївської Лаври.

«Ми із вами неодноразово звертаємося до Божої Матері, благаючи про Її покровительство І цей Хресний хід приурочений до свята на честь ікони Божої Матері Почаївської. І лише один Бог і Пресвята Богородиця знають про те, якими є ваші благання і молитви. І ми бажаємо вам, щоби ця зупинка, яку ви нині робите стала для вас «тихим пристанищем», яке надасть вам сил і далі звершувати цей подвиг», – сказав владика Нафанаїл.

«Я вже один разу бував у Свято-Успенскій Почаївській Лаврі, і ось вирішив піти до цієї святині пішки. Радість духовна, звісно, велика, особливо також хочеться піднести молитву за мир в Україні, бо серце болить за вашу країну», – розповів учасник Хресного ходу Георгій з Грузії. Сам він до процесії приєднався ще у Білорусії.

За попередніми розрахунками, до Лаври прочани повинні дістатися 4 серпня, напередодні свята Почаївської ікони Божої Матері.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Волинянин КП Показати IP 31 Липня 2017 08:44
Це просто іде 5 та колона проросійського люду під проводом ФСБ.
777 до Волинянин КП Показати IP 31 Липня 2017 09:08
Дурний тебе піп хрестив.
888 до 777 Показати IP 31 Липня 2017 10:29
То тебе дурний піп хрестив! Люди!!! ХХІ століття надворі! А в нас хресні ходики організовують! Мракобісся! У Європі гей-паради, а у нас - хресні ходи! чи подуріли вже всі? Відрізняйте віру від релігії і нехай Бог вам у цьому допоможе!
Анонім до 888 Показати IP 31 Липня 2017 22:10
то іди уєвропу на гейпарад і не кукурікай тут
бритва оккама Показати IP 31 Липня 2017 11:03
світська європейська держава...
Вік Показати IP 31 Липня 2017 11:30
Люди мають віру! І вірять в Бога! А ви якщо не вірите то не заважайте іншим молитись.. Не можеш нічого толкового сказати взагалі мовчи!
бритва оккама Показати IP 31 Липня 2017 14:35
хай моляться в своїх церквах і домівках,а не показухи влаштовують на дорогах...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus