USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Для «розгрузки» школи заберуть приміщення в «музичної»?

18 Травня 2012 17:13
Депутат Луцької міської ради Олександр Пиза запропонував розглянути можливість перепрофілювання частини приміщень міської музичної школи №1, аби вирішити проблему перевантаженості школи №1. Очільниця закладу Валентина Грисюк вважає, що міська влада «розправляється» з навчальним закладом, а приміщення хтось намагається відібрати.
Про це йшлося 18 травня під час зборів трудового колективу школи.
Заступник директора Ольга Козирська зачитала звернення від депутата міськради Олександра Пизи. У документі йдеться про те, що у Луцькій спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів №1 з поглибленим вивченням англійської мови не вистачає приміщень, аби навчатися в одну зміну.
Мовляв, це необхідно, щоб «розгрузити» вчителів. Водночас, на думку Пизи, якщо учні молодших класів зможуть вчитися в першу зміну, то це покращить сприйняття дітьми навчального матеріалу.
Тож обранець громади запропонував провести всі необхідні заходи «перепрофілювання або виділення незаповнених або таких, що мало використовуються приміщень в центрі міста, придатних для проведення навчання ЗОШ №1». «Наприклад, музичної школи, що знаходиться поряд чи центру «Диво», ‒ прочитала Козирська.
Звернення Пизи викликало хвилю несхвальних вигуків у залі.
Школу намагаються відібрати
Директор навчального закладу Валентина Грисюк заявила, що вона давно чекала на подібні «закиди». «Починалося зі всіляких перевірок, які тільки органи їх не проводили. Все перевірялося. І перший заступник мера Святослав Кравчук в кінці року викликав та казав, щоб я йшла з роботи, бо там треба директора, який працюватиме на міську раду», ‒ розказала посадовець.
Вона висловила думку, ніби міська влада планує «розправитися зі школою».
Щодо запиту депутата, то обранцю громади, на переконання Грисюк, потрібно завітати до навчального закладу «на екскурсію». «Але Пиза до мене не прийшов. Не пройшовся школою. Не поцікавився, що ми робимо», ‒ зауважила вона.
Насамкінець директор школи припустила: «Школу намагаються відібрати, бо вона в центрі міста».
Заступник директора Ольга Козирська теж висловила обурення зверненням Пизи. Мовляв, музичній школі не вистачає навчальних приміщень, а викладачі мусять, несучи не завжди легкі інструменти, переходити з класу в клас.
Одна з викладачів школи підтримала колег та зауважила, що вже тривалий час на зборах трудового колективу займаються питаннями, якими не повинні займатися. Мовляв, борються за квадратні метри замість того, аби говорити про навчальний процес.
Депутат міської ради Андрій Осіпов частково підтримав жінок, які виступали, але, водночас, став на захист свого колеги Олександра Пизи. На його думку, «фронтовик», ймовірно, не зрозумів, «в яку гру його втягнули».
Пиза планує «побродити» Луцьком
У коментарі «ВН» Пиза пояснив, що, окрім музичної школи, він пропонує розглянути можливість перепрофілювання частини приміщень Центру дитячої та молодіжної творчості «Диво». «Я писав про інші приміщення, щоб подумали. За інформацією, музична школа – недовантажена, а перша – перевантажена. Для перших-третіх класів – це було б чудово», ‒ відзначив депутат.
Також він планує «побродити» центром Луцька, аби оглянути інші приміщення комунальної власності.
Депутат стверджує, що ініціював звернення, бо проблема перевантаженості школи №1 не вирішується тривалий час. Мовляв, таким чином він хотів підштовхнути міську владу до більш активних дій у вирішенні цієї проблеми.
«У бюджеті на це не заклали коштів. Хоч директор школи №1 і просить про них, аби добудувати актову залу», ‒ додав Пиза.
***
Зрештою, погомонівши, колектив музшколи вирішив надіслати Пизі звернення, у якому йому повідомлять причини, які унеможливлюють перепрофілювання частини приміщень навчального закладу. Також його проситимуть посприяти у виділені коштів на добудову актової зали музичної школи №1.
До цього звернення приєдналися представники батьківського комітету та профспілок закладу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
San Показати IP 18 Травня 2012 23:33
Нехай перша школа приймає дітей за місцем проживання, а не збирає з усіх усюд. Тоді питання вільних площ вирішиться в моменті.
Олена Луцька Показати IP 19 Травня 2012 09:29
Першій школі давно треба дати приміщення, одна з кращих шкіл Луцька - а навіть актового залу не має. Не дуже підтримую ідею робити це за рахунок музшколи, може дійсно треба "побродити" і знайти якесь інше приміщення.
123 Показати IP 19 Травня 2012 09:38
а навіщо тоді забрали приміщення дитсадочку під комунальні підприємства міської ради? Віддайте!!!!!!!
Тетяна Показати IP 20 Травня 2012 09:29
Пизі- по пиці,щоб не ляпав дурного депутат всраний,а от директрису Валентину гнати мітлою з ! музичної,не може ця людина керувати колективом.Влада накінець розберіться хто її там тримає чоловік? колишній Сб Позор!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus