USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Дітям із кризових сімей ‒ літо в подарунок. ФОТО

4 Липня 2012 19:07
Літній відпочинок для дітлахів, які знаходяться у складних життєвих обставинах, та для малят з особливими потребами організувала служба у справах дітей Луцькради.

Відкриття табору денного перебування для дітей відбулося 4 липня.

Сам табір функціонує на базі підліткового дому служби у справах дітей Луцької міськради. А про його роботу розповіла інспектор, головний спеціаліст служби у справах дітей Луцької міської ради Олена Кудрявцева.

З її слів, табір організували для малят, які знаходяться у складних життєвих обставинах і для діток з особливими потребами. Також у закладі перебувають діти, які знаходяться на обліку у соціальної служби. Окрім того, великий відсоток табірчан – діти із малозабезпечених родин та з сімей, де батьки ухиляються від виконання своїх батьківських обов’язків належним чином.

Кудрявцева зазначила, що діти у таборі забезпечені усіма необхідними умовами. Так, малята мають можливість харчуватися безплатно. За словами однієї з вожатих Лариси Войтюк, щодня вони ходять на сніданок та обід до ЗОШ №23, яка знаходиться неподалік.

Окрім того, дітей очікує насичена культурна програма. Так, зі слів Кудрявцевої, разом із вихователями і вожатими діти відвідають музеї Луцька. «Ми робили клопотання і нам пішли назустріч Краєзнавчий музей, музей Волинської ікони, музей військової техніки», - розповідає спеціаліст.

Зі слів Кудрявцевої, у планах також є відвідання басейна. А на завершення сезону для малят організують екскурсію у Берестечко. Дорогою додому зроблять для діток пікнік біля озера у Хрінниках, - додала вона.

Кудрявцева також зазначила, що табір розрахований на 60 дітей і функціонуватиме з 2 по 16 липня. З її слів, за малятами наглядатимуть 6 вихователів та медичний працівник. «На дворі і у приміщенні ми дітей без нагляду не залишаємо», - запевняє Кудрявцева.

Вожата Лариса Войтюк розповіла, що у закладі наразі є два загони. Так, вона є вожатою першого загону «Смайлики». Вона додала, що другий загін називається «Кока-Кола». Щодо розпорядку дня у таборі Войтюк зазначила, що кожен день вони починають зарядкою. Оскільки табір функціонує на базі підліткового дому служби у справах дітей, діти мають можливість займатися на тренажерах і на футбольному полі поблизу установи.

Войтюк розповіла, що у класах дітки малюють і грають у настільні ігри, складають пазли. З її слів, два останніх дні дітки готувалися до відкриття табору. «Ми намалювали дуже гарну газету, прикрасили вікна, придумали назви загонів, слоган та пісню», - каже Войтюк.



Саме слоганом і піснею почалося свято з нагоди відкриття табору. Після представлення двоє старост загонів «Смайлики» та «Кока-Кола» відзвітувалися перед вихователькою про готовність загонів до свята.



Із привітальним словом до дітлахів звернулася начальник відділу опіки та піклування служби у справах дітей Луцької міськради Тетяна Януль. Вона переконана, що цьогоріч малятам вдасться оздоровитися, познайомитися і бути задоволеними від спілкування один з одним.

А почалося дійство виступом трьох дівчаток із другого загону. Ще п’ятеро дітлахів із загону «Смайлики» виконали пісню.


Розважальну програму продовжила дівчинка чудовим виступом на скрипці.





Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Марточка Показати IP 4 Липня 2012 19:31
Ух ти!!!!!! Я в шоцi!!!!!! Кудрявцева, хоч щось толкове зробила!!!!! Бо це такий екземпляр в мiськiй радi, що Соколовська бiля неi iне стояла....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus