USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.30 41.65
  • PLN 10.56 10.68

Ді Капріо звинуватили у фінансуванні паліїв тропічного лісу Амазонії

30 Листопада 2019 09:29
Президент Бразилії Жаїр Болсонару звинуватив голлівудського актора Леонардо Ді Капріо у спонсоруванні неурядових організацій (НУО), які, ймовірно, влаштовують лісові пожежі в Амазонії.

Про це повідомляє Кореспондент з посиланням на Associated Press.

Як докази політик навів факти, що підтверджують причетність членів НУО до підпалів.

Так, минулого понеділка було затримано декілька осіб, які намагалися продати Світовому фонду дикої природи (WWF) фотографії з пожеж, які самі ж і влаштували.

За непідтвердженими даними, НУО отримали від голлівудської зірки півмільйона доларів.

«Фотографують, відправляють фото у НУО, та їх поширює, потім зв’язується з Леонардо Ді Капріо, він виплачує 500 тисяч доларів цій НУО. Ді Капріо, ти береш участь у спаленні Амазонії», – заявив Болсанару.

У лісах Амазонії проживає мільйон корінних мешканців, а також близько трьох мільйонів видів тварин і рослин. У 2019-му в лісах Амазонії сталося понад 75 тисяч пожеж. Це рекордна кількість за 7 років спостереження. До ліквідації пожеж в тропіках Амазонії навіть залучати літаки військово-повітряних сил Бразилії.

Леонардо Ді Капріо пообіцяв виділити 5 мільйонів доларів, щоб врятувати ліси Амазонії від пожеж. Також у серпні на саміті у Франції лідери G7 домовилися заснувати фонд у розмірі 20 млн доларів для боротьби з пожежами в лісах Амазонії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus