USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.55 10.72

У Луцьку депутати стали помічниками Святого Миколая

19 Грудня 2017 20:00
По-справжньому казково відзначили День святого Миколая вихованці дитячого центру «Розмовляйко», в якому займаються особливі дітки із вадами мовлення та розвитку, дітки, які дійсно потребують уваги та підтримки з боку суспільства. Долучилися до організації та проведення святкового дійства депутати від «Українське об’єднання патріотів – УКРОП», інформують у прес-службі Волинського УКРОПу.

Близько сімдесяти діток із певними вадами мовлення та розвитку займаються у центрі «Розмовляйко». Працівники центру вкладають душу у своїх підопічних, працюють із малюками за новітніми програмами та методиками.
Лише за рік існування центру фахівцям вдалося досягти значних успіхів, створивши комфортні умови й забезпечивши заклад усім необхідним для перебування і навчання дітей. Свого часу центр «Розмовляйко» вже отримував допомогу від Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». А цього разу День Святого Миколая став ще однією чудовою нагодою для укропівців створити дітям незабутнє свято.

«Організації сьогоднішнього свята посприяли депутати міської й обласної рад від УКРОПу. Ми вирішили завітати в центр «Розмовляйко», щоб підтримати малюків, які чи не найбільше потребують участі та допомоги, – зазначив голова Волинського УКРОПу, депутат Волинської облради Вячеслав Рубльов.

– Сьогодні діток чекало захоплююче дійство, подарунки, солодощі, книжки та спеціальні розвиваючі набори, які необхідні їм для занять. На сьогодні плануємо запровадити спеціальну програму для підтримки особливих дітей і батьків, щоб вони почувалися потрібними, навчалися і раділи життю. Приємно, що вдалося створити маленьким учасникам заходу особливу святкову атмосферу».
«Коли до мене звернулися фахівці цього центру, вирішив ближче познайомитися із цим закладом і виявив, що працівники закладу виконують дуже важливу місію, – зазначив депутат Луцької міської ради, укропівець та один із ініціаторів організації свята Сергій Шкода. – Тут займаються із дітьми, які раніше не мали куди піти зі своєю проблемою, адже у Луцьку закладів такого рівня раніше не було. А в центрі діти отримують кваліфіковану допомогу, різнобічну підтримку і розвиток».

«Центр «Розмовляйко» здійснює дуже важливу функцію, допомагаючи особливим діткам стати повноцінними членами соціуму, – зазначив перший заступник Луцького міського голови, укропівець Григорій Недопад. – А в День Святого Миколая кожна дитина особливо чекає дива, тому нам дуже приємно долучитися до організації святкового заходу».

Керівник ДКРЦ «Розмовляйко» Людмила Вознюк подякувала депутатам за організацію свята для вихованців центру.

«Подібні заходи дуже сприяють соціалізації наших діток, малята впевнено йдуть на контакт із нашими гостями, охоче спілкуються, – зауважила Людмила Вознюк. – Задля розкриття їхнього потенціалу дуже потрібні арттерапевтичні техніки й сьогодні нам подарували набори для творчості, гіпсові фігурки, які дітки з радістю будуть розмальовувати. Ми отримали чудову ялинку, багато солодощів, розмальовки, і нам дуже приємно, що центр має підтримку і увагу з боку депутатів від УКРОПу.
Ми працюємо із дітками, які мають проблеми мовленнєвої та комунікативно-мовленнєвої сфери. Ці дітки або не розмовляють, або спілкуються на незначному рівні. Ми розкриваємо причини цих явищ і маємо свою поетапну системну роботи із нашими вихованцями. Це дає позитивні результати. Застосовуючи нашу авторську методику, бачимо, як знімаються психологічні й фізіологічні блоки в дітей. Також вчимо дітей розуміти звернене мовлення, а потім формуємо у них активний словниковий запас».

Гостям заходу дітки вручили подяки й святкові дзвіночки, а депутати охоче спілкувалися із малюками, поринувши в атмосферу дивовижного свята, в якому були казкові персонажі, розваги та ігри, солодкі подарунки, серед яких – навіть смачні ялиночки-укропчики.

Організувати свято для малечі також допомогли укропівці – депутат Волинської облради Олександр Омельчук та депутат Луцької міської ради Юлія Дацюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
космос Показати IP 20 Грудня 2017 01:18
Респект
Мама Показати IP 30 Грудня 2017 14:05
Були на святі. Дуже весело і гарно. Дякуємо вам)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus