USD 41.20 41.60
  • USD 41.20 41.60
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.60 10.75

Де на Волині встановили прибережні захисні смуги

5 Лютого 2015 12:34
За кошти місцевих бюджетів На Волині у 2014 році здійснили роботи із встановлення меж прибережних захисних смуг на площі 1606 гектарів.

Межі прибережних захисних смуг навколо водних об’єктів в містах Луцьк, Ковель, Володимир-Волинський встановлені повністю. Про це повідомили у прес-службі ГУ Держземагентства в області.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомяло про завершення робіт з благоустрою прибережної зони біля Теремнівських ставків.



Також у Луцьку успішно реалізовують проект щодо очищення прибережної зони вздовж річки Сапалаївки.

ЧИТАТИ ЩЕ: ОНОВЛЕНА САПАЛАЇВКА У ЛУЦЬКУ. ФОТО

У Волинській області площа прибережних захисних смуг в області становить 29601 гектар, з них встановили межі на площі 10476 гектарів.

Упродовж 2014 року за кошти місцевих бюджетів здійснено роботи із встановлення меж прибережних захисних смуг на площі 1606 гектарів. Зокрема, в Любешівському районі на площі 1274 га (уздовж річки Стохід) , Старовижівському районі - 262 га (озера та ставки Глухівської, Дубечненської, Любохинівської, Сероховичівської, Поліської сільських рад), Іваничівському – 19 га (озера та ставки Заболотцівської, Литовезької, Старолішнянської, Мовниківської сільських рад), Любомльському – 4,874 га (озеро Ягодинське).

Земельні ділянки під прибережні захисні смуги виділяються з метою охорони поверхневих водних об'єктів від забруднення і засмічення та збереження їх водності вздовж річок, морів і навколо озер, водосховищ та інших водойм в межах водоохоронних зон.

Фахівці Головного управління Держземагентства в області постійно працюють з органами місцевого самоврядування щодо виділення коштів для продовження встановлення меж прибережних захисних смуг навколо водних об’єктів.

Адже, згідно чинного законодавства у прибережних захисних смугах уздовж річок, навколо водойм та на островах забороняється розорювання земель (крім підготовки ґрунту для залуження і залісення), а також садівництво та городництво; зберігання та застосування пестицидів і добрив; влаштування літніх таборів для худоби; будівництво будь-яких споруд (крім гідротехнічних, гідрометричних та лінійних), у тому числі баз відпочинку, дач, гаражів та стоянок автомобілів; миття та обслуговування транспортних засобів і техніки; влаштування звалищ сміття, гноєсховищ, накопичувачів рідких і твердих відходів виробництва, кладовищ, скотомогильників, полів фільтрації тощо.



Довідка. Серед західних областей України Волинська область має найбільшу кількість озер (265 шт.). Найбільші і наймальовничіші озера – Світязь, Пулемецьке, Турське, Люцимир, Перемут, Оріхове, Волянське, Біле, Любязь. У межах області протікає майже 130 річок і річечок. Гідрографічна сітка представлена річками двох великих басейнів: річки Прип'ять і річки Західний Буг. Ріки області переважно належать до басейну річки Прип'ять. Вона разом з притоками Турія, Стохід і Стир є найбільшою річкою області. Вздовж західної межі області протікає річка Західний Буг з притокою Лугою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus