USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Дали 15 мільйонів на пам’ятки. Мало

19 Квітня 2012 18:19
Цьогоріч Волинь отримає на реконструкцію історичних пам’яток майже 15 мільйонів гривень. На думку фахівців, аби врятувати всі об’єкти, цих коштів замало. Також варто розробити цільову державну програму.
Про це 19 квітня під час засідання круглого столу в обласному краєзнавчому музеї розповів заступник голови ОДА Олександр Курилюк.
З його слів, цьогоріч з державного бюджету на реконструкцію волинських пам’яток історії та архітектури спрямують майже 15 мільйонів гривень.
«Наприклад, на городище у Володимирі-Волинському – 6 мільйонів. Це для міста багато значить… Для туристів – це візитна картка міста. На жаль, силами місцевого бюджету ми цих робіт не виконаємо», ‒ зауважив чиновник.
Директор обласного краєзнавчого музею Анатолій Силюк висловив думку, що подібних об’єктів на Волині дуже багато. «Для того, аби їх врятувати, потрібна державна програма. Вони ж руйнуються. Сподіваюся, що матимемо солідний бюджет за певний час», ‒ стверджує спеціаліст.
Директор дочірнього підприємства «Волинські старожитності» Олексій Златогорський відзначив, що нині на Волині працює 3 «великі» експедиції, а щорічно проводиться до 50 дрібних досліджень. «Наша 4-річна експедиція в Шацьку зробила певний вибух в науці. Говорять про те, що потрібно переписувати підручники з археології, а може й історії України», ‒ сказав фахівець.
Працівник ДП Віктор Баюк поділився результатами роботи експедиції поблизу села Крупи Луцького району. Мовляв, там розкапали митний пост.
«Доводилося проводити рятівні дослідження, бо територія потрапляла під забудову. Вдалося відновити контури споруди і віднайти багато речей 15-16 століття. Зокрема унікальну торгову пломбу», ‒ розповів фахівець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
VSC Показати IP 20 Квітня 2012 11:53
Разворуют.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus