USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.50 10.70

Українці не зможуть їздити в ЄС з водійським посвідченням старого зразка?

28 Грудня 2017 21:10
Внаслідок чуток про те, що українців начебто не впускатимуть у країни ЄС зі старими водійськими посвідченнями у сервісних центрах МВС утворюються черги.

Ситуацію прокоментував на Волині начальник Головного сервісного центру МВС під час відкриття Сервісного центру МВС у Волинській області, яке відбулося у селі Струмівка 28 грудня.

Начальник Головного сервісного центру МВС Владислав Криклій розповів, що протягом останніх тижнів черги утворюються, ґрунтуючись на дезінформації та чиїхось припущеннях про те, що з водійськими посвідченнями старого зразка українців начебто не випускатимуть закордон чи в країни ЄС.

«Це нісенітниця, неправда та дезінформація, тому прошу громадян врахувати, що з вашими національними посвідченнями старого чи нового зразку ви можете спокійно рухатися територією України і Державна прикордонна служба не перевірятиме ваші водійські посвідчення, тому що це не її компетенція. Звісно, оновлювати водійські посвідчення – це у ваших інтересах, тому що в Європі існують певні вимоги в національному законодавстві і якщо ви довгий час там перебуваєте, працевлаштовуєтеся чи бажаєте взяти авто в оренду, ми рекомендуємо оновити водійське посвідчення», - пояснив посадовець.
З його слів, йдеться про заміну водійських посвідчень старого зразка (без терміну дії посвідчення). Отже, в сервісні центри МВС можна звертатися у штатному режимі, не створюючи штучного ажіотажу.

Зауважимо, у день офіційного відкриття сервісного центру МВС волиняни змушені було по декілька годин чекати надворі на заміну водійського посвідчення. Як розповіла клієнтка сервісного центру Валентина Кравчук, з 10.00 до 14.00 їй з чоловіком довелося чекати надворі, адже цю послугу надавали в автобусі, що стояв поблизу будівлі сервісного центру.

З 27 грудня у зв`язку зі значним збільшенням відвідувачів, які бажають здійснити обмін посвідчення водія, дану послугу надають у звичному форматі – всередині приміщення та в мобільному сервісному центрі МВС для того, щоб обслужити більшу кількість бажаючих клієнтів. Оскільки техніка, що забезпечує виготовлення посвідчення водія, працює при температурі не нижче +5, мобільний центр працюватиме допоки дозволятимуть погодні умови.

Прес-служба сервісного центру нагадує, що водії, які мають посвідчення водія із терміном дії на 30, 50 років та безстрокові, зможуть користуватися посвідченням відповідно до вказаного у них терміну. У відомстві громадянам радять не переживати і наголошують, що усі законодавчі ініціативи щодо посвідчень водія, знаходяться на стадії розробки, будуть ретельно підготовлені, винесені на обговорення і лише потім введені в дію.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
А можна Показати IP 28 Грудня 2017 22:47
щоб одного разу, який-неякий ваш кореспондент підірвав свою дупу з м'якого крісла, збігав куди треба, і на другий день зранку, виклав на сайті зразки посвідчень, які будуть діяти в ЄС, в АБВГД-С, і ще там де, а які слід буде поміняти, і як швидко. Ви станете найвідвідуванішим в Україні сайтом, зуб даю.
User Показати IP 29 Грудня 2017 01:45
У мене безстроковий "ламінат". Бігти оленем стояти в черзі, щоб поміняти на новий зразок із терміном дії, ще й заплатити за це свої гроші? Спокуслива пропозиція, але НІ. )))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus