USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Чорнобиль заселяють нелегали. ВІДЕО

28 Серпня 2012 10:44
Поки відселені після аварії на ЧАЕС чорнобиляни просять у влади офіційного дозволу жити в колишніх домівках, покинуті хати захоплюють нові мешканці території відчуження.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Це колишні або нинішні працівники підприємств, що розташовані у 30-ти кілометровій зоні. З таких поселенців у самому Чорнобилі вже постала квітуча вулиця.

Обирати кращі будинки, ремонтувати та переїздити жити до мертвого міста стало тенденцією останніх років. Лік таким помешканням іде на десятки. Втім, адміністрація переконує: нових нелегалів, на відміну від давніших самоселів, примусово виселятимуть і навіть звільнятимуть із роботи.

Попередню хвилю мігрантів, близько 200 осіб, не чіпатимуть, бо ці люди в поважному віці та з власним світоглядом. Самоселка Валентина Кухаренко каже, що повернення – це власний вибір людей. Але зараз вона переконана, що чорнобилянам немає сенсу через 26 років повертатися додому.
«Коли вони стали старенькими, а будинки ще старіші, хто їм допоможе? Якщо вони звикли до теплого туалету, то тут на них чекає кара Божа», ‒ попереджає вона.

Втім, із пані Валентиною не згодна її землячка Ольга Крушевська. Вона добивається, щоб для місцевих мешканців відкрили вільний вʼїзд у Чорнобиль. «Нам дітей не народжувати, мені вже скоро 60», ‒ пояснює вона. Та додає, що, за теперішніми правилами, може перебувати в гостях у 90-річної мами лише 5 днів. Відтак, жінка дивиться на нових чорнобильських мешканців і не розуміє, чому вони тут можуть вільно жити, а давніх тутешніх мешканців пускають лише двічі на рік.
Тож, через підвищення суспільної уваги до теми Чорнобиля, нові мешканці зони відчуження тепер ховаються від можливих зачисток.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus