USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.30 41.50
  • PLN 10.35 10.48

Чому у Луцьку одиноким матерям не доплачують на дітей

19 Квітня 2016 09:03
140 гривень замість трьох тисяч - саме таку суму отримала одинока матір двох малих дітей Світлана. І, як виявилося, жінка така не одна. Частину соцвиплат за квітень не дочекалися ще декілька десятків лучан. А все через затримку грошей у столиці. На Волинь їх обіцяють прислати до кінця квітня, однак люди цікавляться - за що ж їм жити зараз?

Лучанка Світлана Жучаєва сама виховує двох малолітніх дітей. На початку квітня одинока матір отримала від держави допомогу – 140 гривень. Крім цього, їй повинні були дати соцвиплату, як малозабезпеченій родині, а це 3 тисячі гривень. Однак, грошей не виплатили, - йдеться в сюжеті ТРК Аверс.

«Зазвичай отримувала гроші 10-11 числа кожного місяця. А зараз прийшла соцдопомога лише на одиноку матір, а коли прийдуть кошти за малозабезпеченість – вони не знають», - розповідає Світлана Жучаєва.

Гроші будуть, запевняють у міському департаменті соцзахисту населення. Наразі, кажуть, отримали лише перший транш виплат за квітень місяць. А цих коштів на всіх малозабезпечених лучан не вистачило.

«До кінця квітня місяця ще має бути профінансовано півтора мільйона гривень», - розповідає заступник директора депатраменту соціального захисту населення Олег Главацький.

У департаменті кажуть, що так розпоряджаються в Києві. Однак, таку ситуацію не називають поки що затримкою та сподіваються, що решта фінансів надійде найближчим часом.

Загалом же у Луцьку близько тисячі сімей отримують допомогу малозабезпеченим сім’ям. Її мінімальний щомісячний розмір складає 72 гривні, максимальний – 13 тисяч.

Детальніше дивіться у сюжеті:
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
мама Показати IP 19 Квітня 2016 09:38
оця виплата на дітей одиноким-це просто фарс.По перше 90 проц. живуть в цивільному шлюбі, а одержують дармові гроші.Другі просто його нереєстрували,щоб бути малозабезпеченими. І в результаті я пашу одержую 3 тисячі заробітної плати не бачу дітей своїх,витрачаю усі гроші на них, а ця курка сидить дома і одержує по 4 тисячі ні за що. А я маю чоловіка,який не дає мені грошей.Бо такі зараз чоловіки.Яка вона малозабзпечена .Живе в селі, має госродароство, городу по 10 га і вони малозабезпечені. Наведіть порядок з цими групами інвалідності, які 95 проц. фальшиву і ці малозабезпеченце просто жах. Я плачу податки на ледацюг.А ви запитайте чи вона піде робити, а ніколи.А чого я повинна її утримувати,сплачуючи податки
***** до мама Показати IP 19 Квітня 2016 10:24
Перепрошую, а Вас хтось заставляє жити з таким чоловіком? Чому б Вам не завести господарство та працювати? Розлучіться, оформіть допомогу! Чи просто хочеться бути ЗАМУЖЕМ? Чи ПІД МУЖЕМ?
абрикоска до мама Показати IP 19 Квітня 2016 13:39
Особисто в мене думка така. Вас влаштовуэ працювати на "дядю" і жалітись на фігового чоловіка, то живіть так і далі. Наша держава вміє лише відбирати, а давати нічого не хоче. Тому кожен, як може-так і крутиться. Має змогу отримувати допомогу на дітей, то добре, що Бог дав на це розуму. Час зараз такий. Політики наших з вами грошей крадуть значно більше.
Гапонюк до мама Показати IP 19 Квітня 2016 14:27
Правильно. Коли народжують-нехай думають. А не тільки на державу надіятись.
я до мама Показати IP 19 Квітня 2016 16:34
А хто тебе заставляє жити з таким чоловіком,який не дає грошей????не живи!!! І це не вона,а ти курка.ти пашеш, отримуєш три тисячі-паши далі.дітей не бачиш??кожен викручується як може!іди в село.напашись там на 10-ти гектарах.тримай господарство.може кудахкати перестанеш.наробишся так.що мало не покажиться.ядом перестанеш бризкати.просиш навести порядок???в голові своїй наведи.якщо вона в тебе є.хто тобі не дає так робити?? Вот де наших видно зразу-горить в сусіда хата-хай горить.зато не моя.можна подумати ти сильно чесна.
мама2 Показати IP 19 Квітня 2016 11:07
Підтримую. Заводьте стільки дітей, скільки можете утримувати.
МАМА Показати IP 19 Квітня 2016 11:13
Так, от у мене сусідка має двох неповнолітніх дітей, шлюб не реєструвала, з батьком дітей проживає, отримує малозабезпечену, дитячі і плюс мати-одиначка, ще й просить сусідів, як приходять соц. працівники, щоб підтвердили в письмовій формі, що вона не проживає з чоловіком.... ну де правда....
father Показати IP 19 Квітня 2016 11:21
коментар було видалено
Анонім Показати IP 19 Квітня 2016 11:26
"одинокі" - це не надто, але новий БІЗНЕС не бідних жіночок
ната до мама Показати IP 19 Квітня 2016 11:42
А ти бл@дь знаєш її,бо я добре?!такий чоловік це твоя нагорода за твою злість,на краще ти незаслужила
до мама Показати IP 19 Квітня 2016 11:44
На кращого чоловіка ти однозначно незаслужила через свою злість!я жучаєву знаю особисто і її ситуацію...
тато Показати IP 19 Квітня 2016 15:03
Матерів - одиночок апріорі не буває в природі. Є вдови, є розведені, котрим за законом передбачено, що чоловіки сплачують аліменти. А одиночки - це ті, котрі ні там ні сям, хай думають головою, а не іншим місцем! Що, не правду сказав?
1 до тато Показати IP 19 Квітня 2016 16:36
Ага.тато не зарікайся.бо й тебе вдарить.апріорі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus