USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.35 10.48

Чому на навчаннях волинських резервістів використовують застарілу зброю

22 Серпня 2019 23:26
Найновіші зразки озброєння перш за все потрібні на війні, водночас волинських резервістів під час навчальних зборів навчають користуватися зброєю старого зразка. Водночас підрозділи тероборони повинні бути готовими відбивати можливий напад з території Білорусі.

Про це йшлося під час брифінгу у Волинському обласному військовому комісаріаті 22 серпня.

Як зауважив військовий комісар Волинського ОВК Роман Кулик, оскільки Волинь – одна з найбільш північних областей країни та межує з Білоруссю, треба завжди бути готовими до мобілізації та захисту батьківщини. Так, нещодавно на території Білорусі відбувалися масштабні спільні навчання Росії з Білоруссю, росіяни вивели особовий склад, але на місці лишилася військова техніка для продовження навчань. Наразі саме українські війська територіальної оборони розташовані найближче до кордону, тож вони повинні бути готовими до захисту батьківщини.
Заступник начальника штабу з мобілізаційної роботи, тимчасово виконувач обов’язків начальника військової частини А7028 100-ї окремої бригади територіальної оборони Максим Бринза зазначив, що підрозділ територіальної оборони є піхотним підрозділом, основними видами озброєння якого є стрілецька зброя. На його думку, новітні розробки стрілецької зброї перш за все потрібні на війні на сході країни. Підрозділ територіальної оборони працює в тилу, тож його завдання – стримувати напад, який ймовірно відбудеться, до приходу основних сил. Наразі основними видами зброї лишаються автомат АК, ручний кулемет Калашникова та кулемет «Максим» - зброя хоч стара, але ефективна.
Своєю чергою, Роман Кулик розповів, що нещодавно отримали нові міномети – розробку українських спеціалістів. Це озброєння пройшло випробування з бригадою тероборони Чернігівської області – використовували міномети, протитанкові комплекси, бригада діяла у повному зборі, а наразі заплановані подібні навчання з повним розгортанням бригади на Закарпатті. Можливо, наступного року честь проводити такі навчання випаде волинянам.

Нагадаємо, у вересні-жовтні відбудуться навчальні збори для приблизно тисячі резервістів з Волині. Назвали також категорії громадян, які звільняються від призову на збори резервістів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Дед Показати IP 22 Серпня 2019 23:30
"Водночас підрозділи тероборони повинні бути готовими відбивати можливий напад з території Білорусі." Что нам неймется?
УБД до Дед Показати IP 23 Серпня 2019 09:07
Бо війна іде...
Клава Показати IP 23 Серпня 2019 00:00
Хиба це рівень військового комісара області або тимчасово виконувача обов’язкі командира віртуальної військової частини А7028 100-ї окремої бригади територіальної оборони давати міжнародну оцінку та встановлювати військову доктрину держави ??? Ці хлопці нічого не курили ??? За їх глибокою стратегічною мислею Білорусь - ймовірний ворог України ???
Хтось до Клава Показати IP 23 Серпня 2019 09:36
Сказано про "напад з території Білорусі", що ніяк не є заявою про ймовірну ворожість Білорусі до України.
Миронюк Показати IP 23 Серпня 2019 07:08
Готови к занятиям-готови , тогда начнем со 150 коняка, я же должен шото пы...ть людям.
777 Показати IP 23 Серпня 2019 07:08
а потому ,что другого оружия ,кроме советского нет просто. петро шоколад с подельниками бабки спер,что на армию выделялись.
51 -а незнаменита Показати IP 23 Серпня 2019 07:10
Наші нові міномети вбили наших солдат та офіцерів більше ніж російськосепарські
неживий юрій Показати IP 23 Серпня 2019 08:17
кулемет максим -72 кг зі станком ..та ще відро води..це карикатура на кулемет -ще 100 років назад..!!!міномети нові -брати волиняни краще не чіпайте..ці чудєса від пороха та пашинського мають властивісь вибухати -в результаті чогозагинуло до 20 десятків солдат..а скільки покалічЕних...у даному випадку краще совєтська 120-ка ..тому і дали Вам нові..бона передку їх бояться ...
Отакої... Показати IP 23 Серпня 2019 08:56
ще і до Білорусі необхідно загризтися і тоді..."весь мир з нами" ...
УБД Показати IP 23 Серпня 2019 09:06
Білорусія - не ворог, але на її території є війська ворога. Не пиши бред, як нічого ще не поняли за 5 років війни
Навуходоносор Показати IP 23 Серпня 2019 11:41
Вокруг одни злодеи, жить не дают...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus