USD 41.30 41.70
  • USD 41.30 41.70
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.60 10.80

Чого не вистачає у Луцькому реабілітаційному центру?

22 Листопада 2013 16:16
У Волинському центрі соціальної реабілітації дітей-інвалідів занадто вузькі коридори, тож дітям, які пересуваються за допомогою колясок, ніде розвернутися.

Про це розповіла директор закладу Надія Ющик під час засідання комітету забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури ОДА сьогодні, 22 листопада.

«Колись це був звичайний садочок і ніхто не задумувався над тим, що через декілька років тут навчатимуться діти з особливими потребами», - зізнається директор закладу.

Зі слів Надії Ющик, якщо одна дитинка їде коридором на колясці, то інша змушена чекати, доки та проїде та звільнить місце.

«От в цьому і полягає проблема усіх наших реабілітаційно-навчальних закладів, що двом людям одночасно немає де розвернутися», - зауважив заступник голови ОДА Олександр Курилюк.

Також він наголосив, що дітям-аутистам було б непогано надати окреме приміщення і на цьому уже наголошували батьки.

Директор реабілітаційного центру розповіла, що свого часу у благодійному фонді «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» надали кошти для встановлення пандуса і відповідного майданчика до нього.

«Надалі нам необхідно зробити накриття над центральним входом. У Фонді соціального захисту інвалідів обіцяли кошти, але не знаю, коли їх дадуть. А ще ж плануємо встановити енергозберігаючі вікна, змінити трубопровід та утеплити фасад», - сказала вона.

Олександр Курилюк пообіцяв подумати над тим, як вирішити існуючі проблеми.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus