USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Через «Устилуг» їздитимуть вантажівки

14 Червня 2012 16:21
Після реконструкції міжнародний автомобільний пункт пропуску «Устилуг» переведуть у клас пасажиро-вантажного. Отож, через нього пропускатимуть до 300 вантажних автомобілів за добу.

Про це повідомив начальник управління міжнародного співробітництва та євроінтеграції Волинської ОДА Андрій Ломага під час засідання постійної комісії Волинської облради з питань міжнародного співробітництва, зовнішньоекономічних зв’язків та інвестицій 14 червня.

Зі слів Ломаги, розширення міжнародного автомобільного пункту пропуску «Устилуг» відбуватиметься у межах програми транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна». Ломага стверджує, що на реалізацію цього проекту ЄС виділив майже 7 мільйонів євро. Він додав, що проект погоджений у Євросоюзі і перебуває у полі зору українського уряду.

«Наразі триває процедура підписання грантової угоди», - повідомив Ломага. А безпосереднє фінансування проекту нібито розпочнеться у 2013 році.

Згідно з проектом, пункт пропуску буде переведений у клас пасажиро-вантажного. Таким чином збільшиться його пропускна спроможність легкових автомобілів – з 1600 до 2700 за добу. Окрім того, «Устилуг» зможе «пропускати» 300 вантажних автомобілів, 7000 осіб та 20 автобусів щодня.

Плануються удосконалення й інших пунктів пропуску. Зокрема на автомобільному пункті пропуску «Ягодин» створять функціональний модуль «фільтр пункту пропуску» (система відеоспостереження, - «ВН») та встановлять обладнання, яке проводитиме рентгенівське дослідження вантажних автомобілів. Зі слів Ломаги, це дозволить значно скоротити час обстеження і перевірки транспорту.

Окрім того, модернізують ІТ-інфраструктуру державної митної та прикордонної служб. Також у межах програми за підтримки ЄС реконструюють 6 прикордонних застав у області, які обслуговують кордон із Польщею, та закуплять нове обладнання для їх обслуговування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Сашко Показати IP 14 Червня 2012 16:57
пан Ломага! слабенький міст через р.Буг на пункті пропуску "Устилуг" для ваших слів.....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus