USD 41.55 41.85
  • USD 41.55 41.85
  • EUR 41.65 41.95
  • PLN 10.62 10.85

Брище страждає: маршрутки не «ходять», а сміттєзвалище заважає жити

19 Квітня 2013 11:05
Мешканці Брища, де знаходиться міське сміттєзвалище Луцька, скаржаться на проблеми села.

Про це стало відомо під час висадки дерев у селі Брище посадовцями області 19 квітня.

За словами місцевих мешканців, однією з найважливіших проблем є відсутність маршрутки, яка з’єднувала обласний центр з селом. Мовляв, вона перестала курсувати ще з початку квітня.

Мешканці Брища зазначають: щодо цього розмовляли із представниками сільради. Ті кажуть, що автобусу немає через те, що не відбулася тендерна процедура і не уклали договір з перевізником. Через відсутність сполучення з Луцьком люди мусять ходити до траси Луцьк – Ковель, а це – майже 2 кілометри з кінця села, - розповідають брищани. Літні люди й взагалі змушені сидіти у своїх домівках, тому що часто це – «непідкорна» для них відстань.

До обласного центру їздять продавати сільськогосподарську продукцію на Центральному ринку. Мовляв, це – один з основних засобів заробітку. Але й з цим мають проблеми, адже, за словами селян, лучани, дізнавшись, що «товар» приїхав з Брища, відмовляються купувати. Пояснюють це просто: там міське сміттєзвалище.

Не менш хвилюючою проблемою для брищан є і якість води у криницях, адже водопровід є не в кожній оселі. Мовляв, на стан ґрунтових води впливає розташований у населеному пункті полігон побутових відходів.

Зі слів селян, нещодавно колодязі перевіряли працівники СЕС і виявили, що подекуди вода – непридатна навіть для того, щоб її пили тварини. Із цим мешканці Брища борються, як хто може: дехто встановлює водоочисні системи, які, за словами однієї з селянок, обходяться у 250 гривень в місяць, інші купують воду у магазинах, або ж їздять «набрати» її до Луцька. Ті, хто не можуть собі цього дозволити, мусять миритися із таким станом справ і пити воду, яка є у Брищі.

Окрім поганого стану води, є й ще декілька проблем, пов’язаних зі сміттєзвалищем. Так, як розповіли місцеві мешканці, сюди вивозять собак, які часто «душать» курей і загризають свійських тварин.

А місце на полігоні, де сьогодні волинські владці висаджують дерева, зі слів брищан, і взагалі мали віддати селянам «під городи». Утім, придатність місця для таких цілей – під знаком запитання, - переконані люди. Мовляв, сміття викидали, сформувавши уже «три поверхи», які належно не пересипають. Окрім того, одна з мешканок переконана: тут можна знайти «усю таблицю Менделєєва». Тож, зважаючи на те, що місцеві мешканці почали сперечатися з посадовцями, вирішили місце засадити деревами, - розповідають брищани.

Насамкінець обурені лищани зазначають: хоч село молоде, але, здається, ніби про нього владці забули.

Читайте також:
В ОДА сказали, коли почне курсувати маршрутка Луцьк – Брище



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Мауглі Показати IP 19 Квітня 2013 11:19
Не Лище, а - БРИЩЕ!!!
Віктор Показати IP 19 Квітня 2013 11:19
Де лище, а де ковельска траса, і де сміттєзвалище? Може стаття таки про Брище а не Лище?
Грыцько Показати IP 19 Квітня 2013 12:38
Лыще, Брыще... какая разница.. вся украина большая мусорка...
Інесса Показати IP 19 Квітня 2013 16:17
Грицько, з вашого боку досить не коректно, так говорити про Україну! Самі звідки?
Катерина Показати IP 19 Квітня 2013 16:18
Стаття, про Брище, Лище взагалі немає ніякого відношення до цієї справи.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus