USD 41.20 41.60
  • USD 41.20 41.60
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Браконьєрам загрожує кримінал. ФОТО

19 Квітня 2012 09:21
Браконьєрів, які попри заборону рибалили в нерестовий період, можуть притягнути до кримінальної відповідальності.
Про це повідомили у прес-службі Держрибохорони Волині.
Працівники Головного державного управління охорони, використання і відтворення водних живих ресурсів та регулювання рибальства у Волинській області під час рибоохоронного рейду виявили і затримали трьох громадян, які незаконно займалися рибним промислом із застосуванням риболовецький сіток у Ківерцівському районі.

У браконьєрів вилучили 225 метрів сіток, гумового човна й улов – 12 кілограмів риби. Загалом браконьєри завдали збитків довкіллю на 7,7 тисячі гривень.

На цей час матеріали готуються для передачі до правоохоронних органів задля притягнення порушників до кримінальної відповідальності. Результатом такої рибалки може бути накладення штрафу в розмірі 3400-6800 гривень або позбавлення волі строком до 3 років, з конфіскацією знарядь і засобів лову, та незаконно добутих водних біоресурсів.
У рибохороні нагадують, що встановлено заборону промислового та любительського рибальства, за виключенням любительського рибальства за межами нерестовищ однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом з берега, організацію змагань з рибальства, добування водних біоресурсів на час ходу риби на нерест і на період ікрометання, раків під час линьки і виношування ікри у такі строки:
- з 1 квітня по 20 травня – на річках області та їх кореневих водах;
- з 1 квітня по 10 червня – на озерах, водосховищах;
- з 1 квітня по 30 червня – в придаткових водах річок.
У всіх озерах Шацького національного природного парку нерестовий період триватиме з 20 березня по 10 червня, лов раків у озерах парку заборонено з 15 квітня по 31 травня
.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus