USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Божидарніку дали премію

4 Вересня 2012 17:48
Волинське товариство «Світязь» і Чернігівський інтелектуальний центр за сприяння Національної спілки письменників України й Інституту літератури імені Тараса Шевченка назвало цьогорічних лауреатів Міжнародної літературної премії імені Григорія Сковороди «Сад божественних пісень».

Про це пише «Волинська правда».

Серед лауреатів – ректор Луцького національного технічного університету Віктор Божидарнік (за визначний внесок у розвиток національної науки і культури та ряд винаходів, запатентованих у 2011 році) й професор Волинського національного університету імені Лесі Українки Луїза Оляндер (за реалізацію проекту «Роде наш красний. Волинь у долях краян і людських документах»).
Премії імені Г.Сковороди «Сад божественних пісень» за 2012 рік також удостоєні письменники Димитр Христов (Болгарія), Людмила Тарнашинська, Микола Ткач, Василь Старун, Раїса Лиша, Войцех Пєстка (Польща), Сергій Лазо, перекладач і науковець Ріта Кіндлерова.

Комітет з нагородження цією відзнакою (премію засновано 2005 року) очолює лучанин – лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка Василь Слапчук. Серед лауреатів попередніх років – і волиняни Ігор Павлюк, Йосип Струцюк, Іван Корсак, Олександр Клименко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
дідо Показати IP 4 Вересня 2012 18:03
Божидарник відправляє працівників у відпустки,щоб зєкономити на ремонти, і заставляє безкоштовно працювати.
пойнятливий Показати IP 4 Вересня 2012 21:24
Що це зп премія така? Товариство "Світяззь", яке виступає засновником це не колишній колшосп "Червоне дишло"? Луїза Оляндер це науковий керівник Слапчука. Зрозуміло за що. А божедарник може новий поботодавець? Не хочу такої премії. А подія таки граджіозна, якраз для першої шпальти новин.
Лучанка Показати IP 5 Вересня 2012 12:29
Так, солідна премія, яку очолюе Герой Слапчук.Фігня натуральна, як сам той захлланий Слапчук все взяв для себе від влади,таких, як він сотні, а ніхто ні з ким так не носиться, як з ним.
твою мать Показати IP 5 Вересня 2012 18:49
шкода лучанку, видно, з високого дерева падала, що таку ахінею несе. слапчук - особистість, до рівня якої багатьом тягтися треба, і то, чи сягнуть? кромсаний війною, а ще такими, як ота "лучанка" чи, підозрюю, "лучанин", він виріс з простого сільського пацана до глибокого філософа слова і думки - вам цього не понять - не ті звивини. а те, що василя залучили до премії - це, думаю, швидше заради її ж престижу. чому ті персони нагороджені - вибачайте, що з вами не порадилися, далі, думаю, врахують і ваші пропозиції...
Colonel Показати IP 5 Вересня 2012 23:06
Премія літературна..???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus