USD 41.30 41.70
  • USD 41.30 41.70
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Бідні студенти обідають на гроші благодійника

29 Жовтня 2011 10:15
З нового навчального року Благодійний Фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк» розпочав і продовжує реалізовувати свої проекти в соціальній студентській сфері.
Про це пише Волинський інформаційний портал .
Зокрема у ВНУ імені Лесі Українки по 10 студентів пільгових категорій із кожного факультету й інституту, коледжу технологій та бізнесу (загалом – 170 осіб) мають змогу кожного робочого дня безкоштовно обідати в університетських їдальнях.
Проголошені соціальні проекти для студентів ВНУ головою наглядової ради університету Ігорем Палицею знайшли свою реалізацію за кілька місяців. 68 тисяч гривень Благодійний Фонд «Новий Луцьк» щомісячно перераховує на харчування студентів – сиріт, напівсиріт, із малозабезпечених сімей.
«Це – особливі діти, це – складні долі, в 50 із них немає батьків, 43- напівсироти, 43 інвалідами, не має в багатьох з них, кому по-батьківськи пояснити, наставити, порадити. Тому Благодійний Фонд не тільки оплачує харчування, а й проводить зустрічі із студентами, щоб дізнатися чи задовольняє їх харчування та його якість. І сьогоднішня зустріч не стала винятком» - розповіла Ніна Тарасенко, директор Благодійного Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк».
Вихованці університету отримали і заповнили анкету, яка стосувалася власне їхнього харчування. До того ж їм, розповіли, що таке здорове харчування, скільки овочів і фруктів необхідно вживати вдень та скільки пити води, застерегли, які продукти не варто вживати, щоб бути здоровим.

До корисних порад приєднався і заступник начальника Волинського управління у справах захисту прав споживачів Олексій Фонотов. Він розповів про те, як потрібно обирати продукти, звертати увагу на термін придатності, складові продукту, виробника, акцентував на питання, що їсти, а що – ні.
«На зустрічі діти розповідали про своє життя:
«- я не можу привикнути, що немає мами, тато став зовсім чужим…»
«- я ніби привикла, що не має мами …та життя не покращилось!..»
«- а я оформила опікунство над психічно хворою мамою!?..»

Ось таке непросте життя. Тому благодійний фонд, колективи їдалень, викладачі ВНУ, ми зобов’язані всі гуртом зробити все, щоб допомога від Фонду принесла цим дітям душевне тепло, домашній обід, підтримку та турботу.» - підкреслила директор Фонду.
Директор благодійного фонду «Новий Луцьк» відповіла на всі запитання, зокрема, про іменні стипендії благодійного фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк: «З вересня ми почали їх виплачувати, хто гарно навчається, займається науковою діяльністю та має активну життєву позицію. «Новий Луцьк» виплачує щомісяця по 800 гривень кожному» - розповіла Ніна Тарасенко. Вона наголосила на тому, що у січні , після закінчення першого семестру, за результатами сесії будуть переглянуті стипендіати. Тоді можна буде подати заяву й іншим охочим отримувати кошти.
«Кожен з вас може мати іменну стипендію», - наголосила директор фонду.
Виступили й теперішні щасливці. Ірина Сосновська навчається в інституті філології та журналістики нацвузу, є відмінницею, старостою групи, студентським деканом. Вона займається й науковою діяльністю та нещодавно повернулась з Києва, де брала участь у конференції з відомими журналістами. «Дорога до столиці – недешева, а тому за рахунок стипендії я змогла туди поїхати і отримати знання», - зауважила дівчина.
Інший стипендіат, Юрій Литвинюк навчається в інституті мистецтв, він лауреат всеукраїнських та міжнародних конкурсів з вокалу, а цього року отримав гран-прі на фестивалі «На хвилях Світязя». Юнак розповів про те, що нещодавно мав записати фонограму, а тому кошти зі стипендії, як ніколи стали у пригоді.
На завершення зустрічі Ніна Тарасенко зауважила, що Благодійний Фонд працює з добром у серці , чого і бажає усім присутнім.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Палиця Показати IP 29 Жовтня 2011 11:51
хоче, як Черновецький купити за кашу та подачки голоси студентів та лучан, щоб потім окупити їх увійшовши до більшості Януковича, не забувши при цьому і свого патрона Коломойського. Все беріть, але за такого не голосуйте, щоб потім не шкодувати і не говорити, от які внас депутати.
Коло- Мойся Показати IP 29 Жовтня 2011 13:09
Палица это Романюк. Романюк это Тигибко. Я ни при чем. Шалом. Вам Украинцам дой волю, Во всем виноватыми евреев зделаете!!!
1 до Коло- Мойся Показати IP 29 Жовтня 2011 13:29
якщо продовжувати ваш ряд, палиця-романюк-тигибко, то тигибко це коломайоький, поцікавтеся в гуглі хоча б де був палиця і що робив, де був тигибко, де був романюк)
помічник депутата Показати IP 29 Жовтня 2011 18:34
Нащадок Мойсея, що водив євреїв по пустелі 40 років - Палиця - нічого не зробив для України (а палець в палець не вдарив), і хоче балотуватись в ВР по Луцьку. Для цього вже є завдаток: кілька ліхтарів в парку і бруківка в центрі міста. А хіба можна відкупитись за бруківку? А хто знає Палицю? Відомо, що рівень його розвитку на три порядки нижчий від нардепа-спортсмена Горбатюка, який взагалі без розвитку. Якщо щось комусь відомо, напишіть.
я до помічник депутата Показати IP 31 Жовтня 2011 09:07
Якщо ви є помічником депутата, то при Вашому коментарі варто сказати, що Ваш патрон зробив для міста (громади) як депутат.
Коля Показати IP 29 Жовтня 2011 23:18
Друзі, давайте без антисемітизму
))) Показати IP 30 Жовтня 2011 09:52
нда, новини з-під палиці почалися
Теодор Герцль Показати IP 30 Жовтня 2011 12:44
Палиця відмітився в Луцьку повним розвалом луцького молокозаводу "Любарт". Стер підприємство з лиця землі. А ще чим? Тут проявилась "допомога" Клімчука - треба було "Комо" просувати. З легкої руки Бориса всі молокозаводи Волині канули в Лету. Але наближаються вибори, і сервільна журналістика, яка обслуговує палиць і клімчуків, буде наввипередки лизати те місце, що заросло мохом, і робити з них українських героїв. Робота така в писак - з лайна робити цукерку.
33квартал Показати IP 30 Жовтня 2011 21:55
Что за люди,когда студентам немного помогают,то уже здесь сразу усмотрели политику,и сразу евреи виноваты)),с такими идиотами,страна еще долго из кризиса не выйдет.
Гість Показати IP 31 Жовтня 2011 00:41
А ви не подумала про тих дітей, для яких він це робить?
Реаліст Показати IP 31 Жовтня 2011 10:03
"Волинські новини" - вже власність Палиці. Гроші в ФК "Волинь" вложує? Вложує. Годує студентів - хай годує. Цікаво від якої політичної сили він буде в Верховну Раду? Від "Фронту змін"? В них нині нема очільника в області замість Кравчука...
щашрмші Показати IP 2 Листопада 2011 19:49
Трохи перегнули "палицю" =) з тими дітьми, таких вже нещасних зробили, хоч більшість з них повністю адаптовані й адекватні, а тут вийшло, що плачуть на кожному кроці. І САСОВСЬКА, а не Сосновська.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus