USD 41.20 41.60
  • USD 41.20 41.60
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.60 10.75

«Багата вечеря» для одиноких волинян

14 Січня 2015 09:49
«Багату вечерю» для одиноких громадян на Волині влаштував ієромонах. Про це йдеться на сторінці настоятеля храму Свято-Георгіївського ієромонаха Ніфонта в мережі.

13 січня в церковній хаті Свято-Георгіївського храму селища Голоби відбулася традиційна «Різдвяна вечеря». Щоправда, цьогоріч настоятель храму ієромонах Ніфонт запросив до сімейної трапези одиноких односельців.

Селищний голова Сергій Гарбарук, як співорганізатор, забезпечив доїзд голобчан. Храм хоча і знаходиться в центрі селища, та для декого піша хода, навіть на кілька сотень метрів, стала би непростим випробуванням сил. Плану трапези не існувало. Отець Ніфонт каже, що для цих людей не потрібно щось заздалегідь планувати, кожен з них багато пережив у своєму житті, тому має чим поділитися і забарвити вечір.

Проте три групи колядників, дізнавшись про підготовку до «Різвяної вечері», самі запропонували вітання. Хтось колядував, вірші декламував, а хтось спостерігаючи – витирав сльози. Найбільшу відраду учасники трапези отримали від зустрічі один з одним. Адже, усі є голобчанами.

Свої юні, молоді роки люди проводили разом, працювали, та життєві обставини закрили кожного у його домівці на самоті. Ніхто не поспішав додому, а церковний будинок зігрів усіх. Отець Ніфонт пообіцяв подякувати громаді від імені учасників трапези за приготування смачних страв. Нарахували п'ятнадцять. Дай Бог побільше таких зустрічей, можливо, не завжди за таким «багатим» столом, але поряд один з одним, через усе життя в ім’я Христове.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Oksana. Показати IP 14 Січня 2015 10:36
Molodci ! Ysih witajy zi swjatamu !
Наталка Показати IP 14 Січня 2015 15:40
Спаси Господи, ієромонаха Ніфонта, настоятеля Свято-Георгіївського храму УПЦ(МП)!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus