USD 41.00 41.40
  • USD 41.00 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Автоперехід «Ягодин» готують до відкриття. ВІДЕО

2 Вересня 2011 18:04
Другу чергу автопереходу «Ягодин» відкладали кілька разів – тепер планують здати його 15 вересня, а перед тим хід будови проінспектує прем’єр.
Про це йдеться у сюжеті Першого ділового.
Обладнання, встановлене на переході, за будівельними технологіями суперсучасне, розповів генпідрядник розбудови Віктор Чорнуха.
«Воно відповідає сьогодні всім вимогам, які тільки можуть пред’явити європейські стандарти. По технології, я знаю, що такого у країнах СНД немає. По всіх митницях європейських встановлений один тип серверів. Вони будуть ув’язані в одну систему Європи і будуть функціонувати. Вони, звісно, дорогі, але в той же час суперсучасні», - запевняє Чорнуха.
Уперше в Україні в «Ягодині» встановлюють так звані фільтри контролю. Кожен автомобіль, який їх проїжджатиме, фіксуватиме автоматика.
«При в’їзді транспортного засобу у пункт пропуску буде здійснюватися автоматичне зчитування номерів, – каже начальник Ягодинської митниці Геннадій Федик, – а також зважування цього транспортного засобу. І передаватиметься до центральної бази Державної митної служби. Аналогічно після завершення митних процедур в пункті пропуску виїзд транспортного засобу буде фіксуватися і також вноситься в центральну базу даних».
При в’їзді в митну зону автомобіль проходитиме радіаційний контроль.
Усі інші митні процедури залишаться без змін. Робота охоронців кордону буде максимально прозорою, запевняють волинські митники.
«У пункті пропуску вмонтована дуже потужна система відеоспостереження – до 200 камер зовнішнього і внутрішнього нагляду, – розповів відповідальний за розбудову пункту пропуску Степан Петрусь. – Це дасть можливість контролювати потоки транспортних засобів. Це дає змогу контролювати кожне робоче місце».
Друга черга уже готова більш ніж на 90%. Уже наступного місяця мають розпочатися спільні навчання українських і польських митників.
«На період проведення фінальної частини чемпіонату з футболу в Україні спеціально будуть виділені окремі смуги для вболівальників, туристів. У пункті пропуску передбачена вся інфраструктура для того, щоб забезпечити нормальні, комфортні умови», – стверджує Петрусь.
Із запровадження в експлуатацію другої черги автопереходу «Ягодин» пропускна його спроможність збільшиться удвічі. Це зменшить черги під час проходження кордону.
Українські митники сподіваються і на якісну співпрацю з поляками, які також оперативно пропускатимуть автомобілі і пасажирів.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus