USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.66 10.80

Африканські слони перебувають на межі вимирання

28 Березня 2021 23:58
Африканські слони перебувають на межі зникнення. Про це заявив Міжнародний союз охорони природи і природних ресурсів (МСОП), повідомляє Кореспондент з посиланням на BBC News.

Африканські лісові слони наразі перебувають на межі повного зникнення, а слон саванний поміщений у список вимираючих у міжнародній Червоній книзі. Раніше ці тварини вважалися «вразливими».

За останні три десятиліття кількість лісових слонів скоротилося на понад 86%. Чисельність їхніх родичів у савані скоротилася мінімум на 60% за останні 50 років.

Причинами скорочення чисельності тварин є браконьєрство з метою видобутку слонової кістки і скорочення місць проживання. За даними МСОП, в Африці залишилося всього 415 тисяч слонів.

У 2019 році на міжнародній конференції в Женеві було прийняте рішення заборонити експорт слонів із Африки на інші континенти.

Зауважимо, менш ніж за 40 років популяції диких тварин знизилися на 68%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus