USD 41.30 41.70
  • USD 41.30 41.70
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Афганці кажуть, що війна для них не скінчилась. ФОТО

28 Грудня 2011 15:58
У Свято-Покровській церкві пройшла панахида за воїнами-«афганцями».
Про це повідомили у прес-службі Волинської єпархії УПЦ.
27 грудня у Луцьку вшановували пам’ять солдатів та офіцерів, що загинули під час війни на чужій землі.
У цей день тридцять два роки тому радянські війська увійшли на територію Афганістану. І саме 27 грудня збираються учасники бойових дій, аби вшанувати пам’ять друзів-однополчан, що назавжди залишилися молодими. Понад 15 тисяч загиблих солдат та офіцерів – така страшна ціна участі у цій війні.
Голова Волинської обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану Григорій Павлович стверджує, що вона триває і досі, підточуючи сили і забираючи здоров’я у тих, кому вдалося повернутися живим.

«По області у нас нині налічується близько двох тисяч учасників бойових дій в Афганістані, ‒ каже він. – Минулого року померло 42 людей, цьогоріч не стало 31-го побратима. Це катастрофічні цифри. Нічого не минає безслідно».
Григорій Павлович розповідає, що місцеві владці розуміють їх проблеми і допомагають вирішувати. Проте, на жаль, поки не вдалося достукатися до вищих ешелонів влади.

Очільник спілки волинських воїнів-«афганців» щиро дякує митрополиту Ніфонту за духовну підтримку, адже ось уже багато років поспіль владика служить панахиди за загиблими.
Ось і цьогоріч помолитися за душі померлих воїнів у Свято-Покровській церкві зібрались їх рідні, близькі, учасники бойових дій.


«Для нас це вже стало доброю традицією, ‒ каже керуючий Волинською єпархією митрополит Ніфонт. – У мене є список ваших загиблих побратимів, і ось уже понад п’ятнадцять років на кожній архієрейській службі не лише у Луцьку, але й у Ієрусалимі, на горі Афон, у Києво-Печерській і Почаївській лаврах я поминаю убієнних».

Після закінчення панахиди владика привітав усіх присутніх з наступаючим Різдвом і побажав здоров’я, терпіння і довголіття, аби слова гіркої правди про війну в Афганістані зуміли донести до нащадків.







Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus