USD 41.20 41.60
  • USD 41.20 41.60
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.50 10.72

Facebook вводить санкції через вимогу Австралії платити за новини

18 Лютого 2021 08:15
Facebook заблокує можливість австралійським користувачам переглядати та обмінюватися новинами, розміщеними на платформі. Це стало відповіддю на законопроєкт австралійської влади, який змусить Google і Facebook платити медіа за оригінальний контент.

Про це повідомив керівник Facebook в Австралії та Новій Зеландії Вільям Істон, передає Українська правда.

«Запропонований закон принципово неправильно розуміє відносини між нашою платформою та авторами, які використовують її для обміну новинним вмістом. Це поставило нас перед суворим вибором: спробувати дотримуватись закону, який ігнорує реалії цих відносин, або не дозволяти новини на нашій платформі в Австралії. З важким серцем ми обираємо останнє», – повідомив Істон.

За його словами, це нове австралійське законодавство створює прецедент, коли уряд вирішує, скільки платить сторона, яка вже отримує вигоду від безкоштовної послуги.

Зазначається, що обмін між Facebook та авторами новин йде на користь останнім, тоді як для компанії прибуток від новинного бізнесу мінімальний: новини становлять менше 4% вмісту, який люди бачать у своїх стрічках.

Раніше Верховна Рада України прийняла за основу законопроєкт № 4184, який зобов’яже інтернет-гігантів, які працюють в Україні, сплачувати податки до українського держбюджету. Йдеться про технологічних гігантів – Apple, Google, Microsoft, Netflix, Wargaming Group, Bloomberg, Alibaba, Booking.com.

В Австралії планують ухвалити Кодекс ведення переговорів зі ЗМІ. Законопроєкт, який подала Австралійська комісія з питань конкуренції та захисту споживачів, дозволяє низці ЗМІ домовлятися з Google і Facebook про те, скільки інтернет-гіганти платитимуть їм за розміщення посилань на матеріали ЗМІ. Якщо сторони не зможуть домовитися про це впродовж 3 місяців, вони можуть звернутися в арбітражний суд.

Компанія Google також пригрозила Австралії відключенням інтернет-пошуку. Керівниця Google Australia Мел Сільва заявила, що законопроєкт «створює необґрунтовані і погано контрольовані фінансові та операційні ризики» для компанії, а «можливість вільно переходити за посиланнями є фундаментальною для інтернет-пошуку».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 18 Лютого 2021 09:25
Тобто за те, що я зможу подимитися фільм на Нетфлікс той же Нетфлікс має заплатити податок в Україні. Відповідно той же Нетфлікс стане здирати гроші з мене. Гетьманцев, а коли ти запропонуєш податок за те, що люди дихають? Що не вистачає на зарплати в 300 тис грн Тупицькому, наєму і Лєщенко? А ще ж у нас є головні лікарі, із зарплатою в 180 тис грн.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus